„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
„Demografia - Iarna demografică a României şi a Europei”
Pe data de 20 septembrie 2017 a avut loc la Casa Armatei din Iaşi dezbaterea „Demografia - Iarna demografică a României şi a Europei”.
Evenimentul a fost organizat de Departamentul ProVita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor, în parteneriat cu Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iaşi şi Instituţia Prefectului Iaşi.
La dezbatere au participat Marian Şerbescu, prefectul judeţului Iaşi, pr. prof. univ. dr. Ioan Cristinel Teşu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” Iaşi şi reprezentanţi ai Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” Iaşi. Subiectele dezbătute au fost îmbătrânirea populaţiei, încurajarea familiilor tinere, identificarea şi combaterea problemelor sociale care descurajează natalitatea.
„O ţară este importantă prin populaţie şi prin teritoriu. Ţările puternice, ţările mari, au cele două elemente: populaţia şi suprafaţa. România este o ţară medie în Europa, însă trebuie să avem grijă la aspectul demografic pentru a menţine acest lucru. Cu cât un popor este mai numeros, cu atât este mai puternic”, a specificat prefectul Marian Şerbescu.
„În prezent se vorbeşte, pe bună dreptate, despre Europa ca despre un continent îmbătrânit, aflat într-o permanentă «iarnă demografică». Dacă datele pe care le am sunt exacte, se aproximează de către ministerele de externe ale statelor membre că în anul 2050, dacă se va păstra acest trend, ateismul va deveni a treia «religie» pe continentul european, iar în 2100, dacă se păstrează acelaşi trend, Europa va fi un continent predominant musulman”, a atenţionat şi părintele profesor Ioan Cristinel Teşu.