„Atunci când S-a născut Iisus în Betleemul Iudeei, în zilele regelui Irod, iată magii de la Răsărit au venit în Ierusalim, întrebând: Unde este împăratul Iudeilor, Cel ce S-a născut? Căci am văzut la Ră
Deschiderea noului an şcolar la Grădiniţa „Melchisedec Ştefănescu”
Grădiniţa cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec” Roman şi-a redeschis luni, 17 septembrie 2018, porţile pentru un nou an şcolar. Evenimentul festiv s-a bucurat de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim.
Copiii care învaţă la Grădiniţa cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec” Roman au început luni, 17 septembrie 2018, anul şcolar. Prezent la acest eveniment, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a binecuvântat cadrele didactice care se ostenesc în acest aşezământ educaţional şi pe preşcolarii care au fost însoţiţi de părinţii lor. Părintele Ciprian Ioan Ignat, secretar eparhial al Eparhiei Romanului şi Bacăului, i-a introdus pe copii în atmosfera de bucurie specifică debutului de an şcolar.
Apoi, monahia Dionisia Şchiopu, directoarea Fundaţiei „Episcop Melchisedec”, a urat „bun venit!” copiilor, părinţilor şi oaspeţilor şi a vorbit despre rolul educatorilor în această instituţie educaţională. De asemenea, a mulţumit tuturor celor care sprijină activităţile desfăşurate în cadrul grădiniţei: „Suntem în faţa unui nou an şcolar care aduce pentru cei mici multe surprize, provocări şi învăţături. Grădiniţa noastră are scopul de a pregăti copiii pentru viaţă, cadrele didactice fiind adevărate călăuze pe drumul educaţiei şi al cunoaşterii. Educaţia este o artă. Cum ne creştem copiii, aşa ne avem viitorul. Aş vrea să mulţumesc tuturor copilaşilor, părinţilor şi cadrelor didactice pentru efortul pe care îl depun pentru a oferi o educaţie de calitate şi a da şanse de reuşită în viaţă copiilor. Totodată, mulţumim Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim pentru contribuţia pe care o aduce la copilăria lor fericită, pentru susţinerea materială pe care ne-o oferă. Aproape 50% din necesarul cheltuielilor vine din partea Centrului eparhial Roman. Ne bucurăm pentru că Înaltpreasfinţia Sa împlineşte dorinţa testamentară a vrednicului de pomenire Episcop Melchisedec Ştefănescu, de a exista în acest spaţiu o grădină de copii”.
„Considerăm deschise cursurile grădiniţei noastre”
IPS Ioachim a adresat un cuvânt de învăţătură tuturor celor prezenţi în care a evocat importanţa acestui moment: „Noi suntem părinţi spirituali care luăm în ocrotirea noastră pe copiii dumneavoastră, iar aceasta este o responsabilitate deosebită. Am făcut deschiderea anului şcolar în mod solem aici, în acest spaţiu, în Grădina de copii dedicată de fondatorul acestui aşezământ, Melchisedec Ştefănescu, copiilor. Ne regăsim într-un loc istoric şi binecuvântat şi suntem încredinţaţi că personalul didactic care funcţionează aici sub binecuvântarea Noastră va face totul pentru ca aceşti copii să crească nişte oameni înţelepţi care se străduiesc să facă prezent în viaţa şi activitatea lor pe Dumnezeu, să asimileze ceea ce este esenţial în poporul nostru: cultura, civilizaţia şi spiritualitatea. Considerăm deschise cursurile grădiniţei noastre, felicităm cadrele didactice şi mulţumim părinţilor pentru încrederea acordată aducând în acest aşezământ pe copiii lor”.
La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a oferit dulciuri copiilor, iar evenimentul a continuat prin jocuri de animaţie realizate de personaje din poveşti, precum Elsa, Crăiasa Zăpezii şi Anna, care au sporit bucuria micuţilor. Grădiniţa „Episcop Melchisedec” Roman, recent acreditată, are un efectiv de 75 de preşcolari şi cadre didactice calificate titulare. Efectivul este împărţit în patru grupe: Grupa „Albinuţelor” coordonată de educatoarele Andreea Mărtinaş şi Cristina Ruginosu, Grupa „Buburuzelor”, coordonată de educatoarele Mădălina Iacob şi Diana Farcaş, Grupa „Fluturaşilor”, coordonată de educatoarele Simina Gliga şi Monica Stoleru, şi Grupa „Năzdrăvanilor”, coordonată de educatoarele Carmen Ciobanu şi Mioara Păun. Activitatea educaţională este coordonată de directoarea Maria Craiu şi consiliată de prof. Adriana Petrovici.