În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
„Despre calendar“, la Serile catehetice „Părintele Cleopa Ilie“
În cadrul Serilor catehetice „Părintele Cleopa Ilie“, în sala de festivităţi a Protopopiatului Botoşani, a avut loc marţi, 8 decembrie 2015, conferinţa cu tema „Despre calendar“.
Tema a fost prezentată de către pr. Ioan Alupoaiei de la Parohia „Izvorul Tămăduirii“ din Botoşani, de pr. Marcel Terciu de la Parohia „Sfântul Nicolae“ - Cucuteni, de părintele Vladimir Orlovschi, misionar de caritate la Spitalul de Psihiatrie Botoşani şi de pr. prof. Constantin Bolohan de la Parohia Ciornei. „La consfătuirea interortodoxă de la Constantinopol (1923) n-au participat toate Bisericile Ortodoxe autocefale sau naţionale. De aceea, îndreptarea calendarului adoptată aici a rămas să fie introdusă de fiecare Biserică Ortodoxă la data pe care o va crede potrivită, pentru a nu da naştere la tulburări. Pentru a nu se rupe unitatea Bisericii Ortodoxe, întâistătătorii Bisericii Ortodoxe, însoţiţi de delegaţiile lor, întruniţi în Conferinţa panortodoxă de la Moscova, din anul 1948, au hotărât ca, pentru menţinerea şi întărirea Ortodoxiei, toate Bisericile să prăznuiască Paştile la aceeaşi dată, în zi de Duminică, numai după Pascalia veche, până când toate Bisericile Ortodoxe surori vor adopta calendarul iulian îndreptat, iar cu privire la sărbătorile stabile, fiecare Biserică autocefală să se folosească de calendarul pe care îl are“, a rezumat preotul Petru Fercal, misionar protopopesc al Protoieriei Botoşani. La finalul conferinţei, a fost prezentat de către elevii de la Liceul de Artă „Ştefan Luchian“ Botoşani un program muzical.