„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
„Despre credinţă, ştiinţă şi viaţă“, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“ din Suceava
Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“ din Suceava împlineşte zilele acestea 155 de ani de funcţionare neîntreruptă. În cadrul activităţilor omagiale, a avut loc şi o întâlnire a elevilor cu ieromonahul Ieremia Berbec de la Mănăstirea Putna.
Activităţile omagiale s-au deschis joi cu lansarea în premieră pentru judeţul Suceava a aplicaţiei „catalogul electronic“, mijloc modern şi eficace de gestionare a resurselor şi cale de comunicare cu elevii, părinţii şi colegii profesori. În continuare, în aula colegiului a poposit, ca invitat de seamă, ieromonahul Ieremia Berbec de la Mănăstirea Putna. Prezenţa preacuvioşiei sale nu este întâmplătoare, el fiind, aşa cum se descrie pe sine, „un pasionat de matematică“, absolvent al Facultăţii de Matematică din Bucureşti şi doctor în matematică la Berckley - USA. După finalizarea studiilor, s-a retras în mănăstire. Conferinţa de joi a avut tema „Despre credinţă, ştiinţă şi viaţă“ şi este prima dintr-un şir, sperăm cât mai lung şi fructuos, pus sub numirea „Intersecţiile cunoşterii“. Prin acest proiect se doreşte a se aduce în faţa elevilor, profesorilor şi tuturor celor interesaţi personalităţi ale lumii ştiinţifice care se regăsesc însă la fel de bine şi în spaţiul duhovnicesc. Pe lista de virtuali invitaţi se numără medici, profesori, istorici, cercetători ştiinţifici din domenii precum fizica sau chimia, artişti. Toţi au în comun mărturisirea fără echivoc a credinţei creştine ortodoxe. Manifestările sus amintite se desfăşoară în cadrul parteneriatului educaţional dintre Parohia „Sf. Gheorghe - Mirăuţi“ din municipiul Suceava şi colegiul ştefanian.