„Atunci când S-a născut Iisus în Betleemul Iudeei, în zilele regelui Irod, iată magii de la Răsărit au venit în Ierusalim, întrebând: Unde este împăratul Iudeilor, Cel ce S-a născut? Căci am văzut la Ră
Doi mitropoliţi prezenţi la evenimentul „Tânărul botoşănean“
La Botoşani s-a desfăşurat în perioada 7-9 octombrie întâlnirea intitulată „Tânărul botoşănean". Evenimentul, ajuns la cea de-a doua ediţie, a reunit peste 600 de tineri din diverse zone ale Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Tema din acest an a fost „Nevoile tânărului şi răspunsurile Bisericii astăzi".
În cursul dimineţii de sâmbătă, 8 octombrie, tinerii au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Zosin de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Antonie, Mitropolit de Saleh şi Baalbek-Liban. Din soborul co-slujitor au făcut parte arhim. Nicodim Petre, consilier în cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, pr. protopop Lucian Leonte, precum şi preoţi din zona Botoşanilor. Răspunsurile la strană au fost date de tineri prezenţi.
„Adu-L pe Dumnezeu în viaţa ta"
La final, IPS Părinte Mitropolit Teofan le-a adresat câteva îndemnuri participanţilor: „Se cuvine să punem întrebarea: Vrei să fii om al libertăţii, al iubirii fără de Dumnezeu? Poţi să fii, că eşti liber, dar le vei pierde pe toate. Vrei să fii şi bogat, şi liber, şi să ai şi iubire, şi entuziasm, şi prietenie adevărată? Vrei să nu le pierzi pe acestea? Adu-L pe Dumnezeu în viaţa ta şi El îţi garantează, şi Biserica Lui te asigură, că nu le vei pierde în adevăratul sens niciodată. Rămâne la latitudinea voastră ce veţi alege, cu mila Domnului, în viaţă".
Tot sâmbătă, în cadrul evenimentului, tinerii au participat la o conferinţă susţinută de Virgiliu Gheorghe, precum şi la discuţii pe grupe de lucru. Ieri, după oficierea Sfintei Liturghii, a avut loc un moment artistic susţinut de tinerii botoşăneni.
Evenimentul „Tânărul botoşănean" se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani şi îşi propune ca, la sfârşitul celor trei zile de activităţi, participanţii să se întoarcă acasă cu prietenii frumoase, cunoştinţe noi, răspunsuri la întrebări legate de tema întâlnirii şi cu dorinţa de a se implica activ în asociaţii de voluntariat şi în activităţile cu tinerii, de a fi exemple vii şi mărturisitoare a faptului că tinereţea trăită în sânul Bisericii duce la descoperirea şi împlinirea fiinţială.