„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Ediţia I a conferinţei „Finis Coronat Opus“
Luni, 20 mai 2019, în Sala festivă a Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iaşi, a avut loc conferinţa intitulată „Finis Coronat Opus”. Această întâlnire a fost organizată de către studenţii din anul II ai Masterului Misiune şi slujire pastorală din cadrul Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, sub coordonarea masterandului Lungu Paul-Vlad. Au participat ca susţinători de referate studenţi din anul al II-lea, iar, ca observatori, profesori şi colegi din anul I al aceluiaşi program de master.
Studenţii au avut de ales între a prezenta un capitol din lucrarea lor de disertaţie sau a descrie teza de cercetare urmărită, accentuând ideile esenţiale. S-au prezentat teme diverse, dintre care amintim: Filosofia creştină a lui Maritain, Eclesiologia euharistică, Taina Mirungerii, Vecernia - istorie şi mistagogie, Patima desfrânării, Contribuţia Mitropolitului Antonie Plămădeală şi a pr. Iosif Trifa în teologia şi spiritualitatea românească, Cartea Profetului Amos ş.a.
Masteranzii participanţi la acest eveniment au avut ocazia de a face o „simulare” a susţinerii lucrării în faţa comisiei, examen care va avea loc în viitorul apropiat. Cu ajutorul feedback-ului primit de la profesori şi colegi, lucrările şi modul prezentării lor se „şlefuiesc”, apropiindu-se tot mai mult de rigorile academice specifice mediului universitar.
Gîlcă Mădălin, student în anul I, a afirmat la final că „un astfel de eveniment ne îmbogăţeşte semnificativ cunoaşterea şi ne oferă şansa de a împărtăşi bucuria muncii proprii cu ceilalţi colegi”.
Resursele necesare bunei desfăşurări a evenimentului au fost oferite de Centrul de Formare Continuă, coordonatorul acestui program de master din partea Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor.
Prezenţa în mijlocul studenţilor a pr. prof. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie, alături de pr. conf. Dan Sandu, pr. lect. Cezar Hîrlăoanu şi pr. lect. Emilian Roman a fost binevenită, întrucât dumnealor au creat un cadru foarte apropiat de cel al examenului propriu-zis de disertaţie ce va avea loc în luna iulie. (Anuşca Dumitru - student, anul II, Misiune şi slujire pastorală)