„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Educaţie pentru character
Şcoala Familiei organizează pe data de 9 decembrie 2016, de la ora 18:00, la Hotel Ramada Iaşi, atelierul dedicat părinţilor „Educaţie pentru caracter", susţinut de Alina Mirică.
În cadrul atelierului vor fi abordate teme precum definirea caracterului şi importanţa lui în creşterea copilului, mecanismele formării caracterului şi factorii care îi influenţează dezvoltarea, trăsături de caracter pe care copilul trebuie să le cultive.
Atelierul va fi împărţit în două sesiuni. Prima sesiune va acoperi informaţiile de natură teoretică, iar cea de-a doua va cuprinde o sesiune practică de lucru. Fiecare participant va reuşi până la finalul atelierului să redescopere importanţa educaţiei pentru caracter, să identifice metode de a îmbunătăţi performanţele intelectuale ale copilului şi să găsească mijloacele de a reda echilibrul în sânul familiei.
Înscrierea în cadrul atelierului se face la adresa scoalafamiliei.iasi@gmail.com sau la numerele de telefon 0745/476.277 sau 0753/783.334. Numărul maxim de locuri disponibile este de 25, iar participarea costă 50 lei pentru o persoană şi 75 de lei pentru un cuplu.
Alina Mirică este mamă a şase copii şi profesoară de limba engleză, doctor în teologie cu teza „Rolul mass-media în dezvoltarea tinerilor şi a copiilor".
Pe data de 15 decembrie 2016 va avea loc cel de-al doilea atelier pentru părinţi al lunii decembrie, Alimentaţia pentru sănătate, susţinut de Ana Vrânceanu, formator, avocat, trainer şi consilier pentru dezvoltare personală.
Şcoala Familiei vine în întâmpinarea părinţilor preocupaţi de educaţia şi dezvoltarea psiho-emoţională a propriilor copii şi oferă prin modulele sale informaţii şi recomandări la problemele din educaţie. Informaţiile sunt bazate pe studii ştiinţifice din domenii conexe: neuropsihologie, sociologie, pedagogie, bioetică, comunicare. Modul de lucru cu părinţii este unul interactiv, bazat pe dialog şi simulări de grup, astfel încât toţi participanţii au posibilitatea să vorbească.