„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Emisiunea „Tineri către tineri“ a împlinit doi ani
Duminică, 25 februarie 2018, în Sala Sinaxar din cadrul Muzeului Mitropolitan din Iaşi, membrii echipei de radio „Tineri către tineri" au ales să serbeze doi ani de la începutul realizării acestui proiect. Alături de ei s-au aflat arhim. Nicodim Petre, consilier în cadrul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor, dar şi o parte dintre prietenii şi ascultătorii emisiunii.
Aniversarea a fost pentru toţi un prilej de a împărtăşi gânduri şi trăiri de început. Aceşti tineri au crescut odată cu emisiunea lor. „Tineri către tineri" reprezintă doi ani de viaţă pentru fiecare membru al acestei echipe. Parcursul lor a fost presărat cu multe emoţii şi provocări.
Acum doi ani, câţiva studenţi, veniţi la Iaşi de pe meleaguri diferite, şi-au pus împreună darurile pentru a da concreteţe unui gând frumos. Acela de a crea o emisiune de radio prin care mesajul lor să ajungă la cât mai multe inimi. După câteva întâlniri şi dezbateri, proaspăta echipă de radio s-a format. În ziua de 19 februarie 2016, la ora 20:00, postul de radio Doxologia difuza prima emisiune a echipei. Tema acestei prime întâlniri a fost „Viaţa ca o călătorie". După primul an de activitate, emisiunea „Tineri către tineri" se difuzează în fiecare sâmbătă, de la ora 14:00, şi pe postul de radio al Patriarhiei Române, Radio TRINITAS.
Roxana Busuioc, membru ATOR Iaşi: „Fiecare oraş are un duh al său dat de «construcţia» oamenilor care trăiesc în el. Prin oameni, Iaşul şi-a dezvoltat o personalitate complexă, bazată pe unitatea a trei dimensiuni ale vieţii: istorie, cultură şi spiritualitate. «Iaşul deţine un fragment din istoria poporului român. Aproape orice loc al oraşului aduce aminte de un moment glorios sau trist al vieţii românilor. Ce n-aş da să mai vin încă o dată în Iaşi, în această vatră de lumină românească», scria Lucian Blaga, în prima jumătate a secolului al XX-lea. Cămin al unora dintre cele mai luminate minţi româneşti, Iaşul a fost şi este un centru cultural şi de creativitate.
La ceas de aniversare, echipa Tineri către tineri mulţumeşte tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestui proiect radiofonic: Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, părintelui arhimandrit Nicodim Petre, consilier în cadrul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor, părintelui Bogdan Ţifrea, redactor-şef al studioului Radio TRINITAS din Iaşi, domnului Petrică Mihai, regizor de sunet în cadrul studioului de producţie Radio TRINITAS Iaşi, domnului Bogdan Zamfirescu, director al Departamentului Media al Arhiepiscopiei Iaşilor, dar şi doamnei Lăcrămioara Isai, profesor de limba română la Liceul «Miron Costin» din Iaşi."
(Flavius Popa, Roxana Busuioc)