„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Eveniment fotografic în cetatea Iaşilor
Sala „Diotima“ a Casei de Cultură „Mihai Ursachi“ a fost neîncăpătoare aseară de numărul mare de ieşeni prezenţi la vernisajul expoziţiilor de fotografie „Amintiri. Portrete. Ritmuri“, semnate de Mihai Potârniche. În cadrul evenimentului au fost lansate două albume ale fotografului basarabean.
Timp de câteva ceasuri, zeci de ieşeni au participat la un eveniment de suflet organizat de Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ a municipiului Iaşi din Parcul Copou, în colaborare cu Clubul Fotografilor Iaşi. Cunoscutul artist fotograf Mihai Potârniche a venit marţi, 25 august 2015, în faţa publicului din capitala Moldovei cu două expoziţii de fotografie, dar şi cu două albume Mihai Potârniche: „Acasă. Revenire“ şi Mihai Potârniche: „Antologia fotografiei basarabene“. Vizibil emoţionat, invitatul de peste Prut a amintit pentru început de prietenia ce îl leagă de Dan Mititelu, referent în cadrul Casei de Cultură „Mihai Ursachi“ din Iaşi. De mai mulţi ani, Mihai Potârniche este aşteptat, atât de membrii Clubului Fotografilor Iaşi, cât şi de iubitorii de fotografie, mărturisind că a primit „mai demult“ invitaţia de a veni la Iaşi pentru a expune şi pentru a vorbi despre imaginile pe care le realizează. În continuare, Cristian Ţibu, moderatorul evenimentului şi membru al Clubului Fotografilor Iaşi, a punctat câteva date biografice ale fotografului Mihai Potârniche, insistând asupra perioadei de după 1990 din Basarabia, pe care Mihai Potârniche a surprins-o în imagini. Mihai Potârniche a subliniat importanţa apariţiei fotografiei în urmă cu mai puţin de 200 de ani, iar apoi a mărturisit că a avut norocul să se nască într-un sat destul de pitoresc, în părţile Orheiului. Artistul fotograf basarabean a vorbit apoi despre parcursul său profesional şi despre dificultăţile pe care le-a întâmpinat încă din vremea adolescenţei. „În ultimul timp, pentru a mă perfecţiona, am început să mă uit la filmele despre marii compozitori ai lumii. Recent am fost impresionat de filmul «Moara şi crucea», realizat de un polonez pe baza unui tablou. Este important să privim astfel imagini, pentru că la un moment dat acestea ne vor ajuta atunci când vom realiza fotografii“, a spus Mihai Potârniche. La final, participanţii au primit fotografii cu autograf din partea invitatului basarabean. Expoziţiile de fotografie „Amintiri. Portrete. Ritmuri“ pot fi vizitate în Galeria de artă „Labirint“ a Casei de Cultură „Mihai Ursachi“ şi în Galeria de artă „La Gard“ din Parcul Copou până pe 12 septembrie 2015.