„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Festivalul Ouălor Încondeiate la Ciocăneşti
În localitatea Ciocăneşti din judeţul Suceava s-a desfăşurat, în zilele de 16 şi 17 aprilie 2016, Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate. Cu acest prilej, a avut loc ediţia specială a „Muzicamerfest - compromisuri muzicale“.
Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti s-a desfăşurat în perioada 16-17 aprilie 2016, în cadrul programului „Paştele în Bucovina“. Acesta a avut loc în localitatea Ciocăneşti din judeţul Suceava în prezenţa unor invitaţi de seamă şi a fost organizat de Consiliul Judeţean Suceava, de Centrul Cultural Bucovina şi de autorităţile locale din comuna Ciocăneşti. Sâmbătă, 16 aprilie 2016, la Şcoala Gimnazială Ciocăneşti, a avut loc cea de-a IV-a ediţie a concursului „Tradiţie - Valoare sacră“. Aceasta a fost urmată de concursul de încondeiere „Dr. Anton Setnic“, organizat în Casa de Cultură „Florin Gheucă“ din Ciocăneşti. Tot sâmbătă, actorul Ion Caramitru şi muzicianul Aurelian Octav Popa au prezentat spectacolul „Dor de Eminescu“. Spre seară, participanţii au asistat la un concert de muzică de cameră în cadrul „Muzicamerfest - compromisuri muzicale“. Ediţia specială a acestui festival a cuprins acordarea mai multor premii: Premiul de excelenţă: Gabriel Rusu din Ciocăneşti, premii de merit: Ramona Savanciuc şi Ilinca Gagniuc din Câmpulung Moldovenesc, premii de onoare: Mihai Rusu din Ciocăneşti, în calitate de realizator artistic, prof. Gheorghe Sănduleanu din Câmpulung Moldovenesc şi prof. Marian Proboteanu din Vatra Dornei. „Scopul festivalului este acela de a prilejui întâlnirea dintre interpreţii şi compozitorii de muzică clasică neprofesionişti, cu un public iubitor şi ataşat de valorile acestui gen de muzică. Acest proiect cultural îşi propune popularizarea muzicii culte clasice în mediul rural“, a spus pr. Ilie Rusu, parohul de la Ciocăneşti, iniţiatorul proiectului. Ieri, 17 aprilie 2016, programul festivalului de la Ciocăneşti a început cu oficierea Sfintei Liturghii la bisericile din comuna Ciocăneşti, iar în jurul prânzului, la Casa de Cultură „Florin Gheucă“, a continuat târgul de ouă încondeiate.