„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Prindeți curaj și ridicați capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se apropie. Apoi le-a spus o pildă: Vedeți smochinul și toți copacii: când înfrunzesc aceșt
Festivitate de revedere a promoţiei 2008 la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare“ din Iaşi
Joi, 3 mai 2018, a fost zi de mare sărbătoare şi bucurie pentru absolvenţii promoţiei 2004-2008 ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare" din Iaşi, revederea la 10 ani de la absolvire. O nouă promoţie a şcolii teologice ieşene a venit să aducă prinos de cinstire instituţiei şi dascălilor care timp de patru ani au trudit la formarea lor intelectuală şi spirituală.
După cum ne-a declarat pr. prof. Coroamă Gabriel, preotul spiritual al seminarului şi dirigintele acestei promoţii, programul manifestărilor dedicate acestui moment de suflet a debutat joi dimineaţa la ora 7.30, cu săvârşirea slujbei Ceasurilor, a Sfintei Liturghii, precum şi a slujbei de Te Deum. Răspunsurile la strană au fost date de foştii absolvenţi.
Bucuria din finalul Sfintei Liturghii avea să fie deplină când, la momentul împărtăşirii alături de cei doi preoţi absolvenţi şi împreună slujitori, alături de părintele lor diriginte, s-au alăturat şi câţiva colegi absolvenţi ce aveau să primească Sfintele Taine alături de pruncii lor.
Programul zilei a continuat cu ţinerea cursului festiv ce a avut ca moment central strigarea catalogului. Astfel, din cei 30 de absolvenţi, 22 au răspuns prezent. După ce conducerea şcolii şi profesorii prezenţi le-au adresat mulţumiri absolvenţilor, evocându-le crâmpeie din frumoasele amintiri ale anilor de şcoală, a urmat momentul când fiecare dintre aceştia a avut posibilitatea să-şi prezinte pe scurt momentele principale trăite după seminar, despre ce a realizat fiecare în cei 10 ani de la absolvirea seminarului.
Veniţi de departe, unii tocmai din Irlanda sau Marea Britanie, dar şi din Iaşi şi alte localităţi ale Moldovei, cu toţii au retrăit bucuria regăsirii în acelaşi spaţiu în care pentru patru ani au împărţit frăţeşte banca clasei, strana din capelă, dar şi masa de la cantina şcolii sau camera de cămin.