„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Hramul Mănăstirii Alexandru Vlahuţă
Naşterea Maicii Domnului a fost cinstită sâmbătă, 8 septembrie, la Mănăstirea Alexandru Vlahuţă din Protopopiatul Bârlad, de aproximativ 1.000 de credincioşi veniţi să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, cu prilejul hramului sfântului aşezământ.
În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, Părintele Episcop Ignatie a motivat de ce noi o iubim atât de mult pe Maica Domnului: „Sfinţii Părinţi care s-au aplecat asupra tainei Maicii Domnului au afirmat că ea ne-a făcut cea mai mare bucurie. (...) Omenirea a aşteptat atâtea veacuri să vină în lume o făptură curată, neprihănită, care să împlinească voia lui Dumnezeu, disponibilă, să-I spună: Da, Doamne, vreau să vii să te zămisleşti din trupul meu! (...) Venirea Sfintei Fecioare Maria în lume a însemnat aşadar foarte multă bucurie, căci din ea S-a născut Fiul lui Dumnezeu, Domnul nostru Iisus Hristos. (...) O iubim pe Maica Domnului pentru că ea L-a adus pe Dumnezeu printre oameni şi pentru că, prin ea, avem o inimă de mamă acolo, în ceruri, pentru fiecare dintre noi!”.
Din soborul de peste 20 de slujitori a făcut parte şi părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi şi părintele stareţ al mănăstirii, protosinghelul Zaharia Curteanu. Răspunsurile la strană au fost date de Corul „Macarie Ieromonahul” din Suceava.
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Ignatie a hirotonit în treapta de ierodiacon pe monahul Hrisostom Zanet, vieţuitor al acestei mănăstiri.
A urmat apoi un moment dedicat excelenţei în învăţătură: cinci tineri din Episcopia Huşilor, cu rezultate deosebite, au fost premiaţi la iniţiativa părintelui stareţ, oferindu-li-se câte o diplomă de merit şi o importantă sumă de bani.