„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Hramul Paraclisului „Sfântul Nicodim de la Tismana“, la Hadâmbu
Sărbătoarea Sfântului Nicodim de la Tismana a fost marcată în mod deosebit la Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi, marţi, 26 decembrie 2017, în cea de-a doua zi de Crăciun. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.
Din soborul slujitorilor a făcut parte şi arhimandritul Clement Haralamb, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale din Bucureşti. Tânărul teolog Alexandru Azamfirei a fost hirotonit diacon de către Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. La momentul Chinonicului, s-au interpretat mai multe colinde de către părinţii slujitori şi de către pelerinii veniţi în număr mare. Întrucât în această zi arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, şi-a serbat onomastica, soborul slujitorilor şi fiii duhovniceşti împreună cu toţi pelerinii au cântat cu acest prilej „Mulţi ani trăiască!“. Predica de la finalul slujbei a fost ţinută de arhimandritul Clement Haralamb, care a vorbit despre semnificaţia sărbătorii Soborului Maicii Domnului şi despre Sfântul Nicodim de la Tismana, prăznuit pe 26 decembrie. Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă a mulţumit Preasfinţitului Părinte Calinic Botoşăneanul pentru că a slujit Sfânta Liturghie, precum şi arhimandritului Clement Haralamb pentru că a întregit soborul slujitorilor. Amintim că programul liturgic dedicat hramului paraclisului aflat la demisolul Catedralei „Acoperământul Maicii Domnului“ a Mănăstirii Hadâmbu a început în seara zilei de 25 decembrie cu Vecernia unită cu Litia. La miezul nopţii, s-a săvârşit Utrenia, aşa cum este rânduiala în aşezarea monahală din Dealul Hadâmbului.