„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Hramul Parohiei „Sfântul Ilie” - Brustureţ-Mironeasa
Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul a fost cinstit în mod deosebit de către enoriaşii Parohiei Brustureţ-Mironeasa, Protopopiatul Iaşi 3. În ajunul sărbătorii, un sobor de preoţi a oficiat slujba Vecerniei cu Litie.
Parohia „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” - Brustureţ-Mironeasa, Protopopiatul Iaşi 3, judeţul Iaşi, şi-a serbat hramul sâmbătă, 20 iulie 2019. În ajunul sărbătorii, arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, alături de un sobor de preoţi, a oficiat Vecernia unită cu Litia. La slujbă au participat credincioşi de toate vârstele din parohie şi alţi invitaţi care au dorit să-l cinstească pe Sfântul Ilie Tesviteanul şi să fie aproape de această comunitate misionară. Slujitorii Sfântului Altar şi oamenii veniţi cu evlavie în locaşul de închinăciune au adus prinos de mulţumire lui Dumnezeu pentru ziua care a trecut şi au cerut ajutorul Celui Preaînalt. Predica de la finalul slujbei a fost ţinută de către preotul Emanuel Apetrei de la Parohia Urşiţa-Mironeasa, Protopopiatul Iaşi 3, care a vorbit despre viaţa Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, ce a fost închinată lui Dumnezeu, prin rugăciune şi post. La rândul său, părintele paroh Florin Buţincu a mulţumit soborului de preoţi, precum şi celor prezenţi pentru că au venit în sfântul locaş la slujba de seară închinată marelui Proroc Ilie Tesviteanul. Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă a apreciat lucrarea pastoral-misionară şi administrativ-gospodărească întreprinsă de către preotul paroh Florin Buţincu, care se străduieşte cu multă râvnă şi dragoste faţă de Biserica lui Hristos să finalizeze lucrările de pictură în tehnica frescă. Totodată, părintele stareţ a îndemnat oamenii să fie prezenţi mereu la sfintele slujbe pentru a-şi pregăti calea către Împărăţia cerurilor şi pentru a primi darurile Sfântului Duh. În ziua hramului, Utrenia a fost urmată de Sfânta Liturghie şi de Parastasul pentru cei adormiţi, apoi având loc agapa frăţească. Parohia Brustureţ-Mironeasa a fost înfiinţată în luna noiembrie a anului 2011, odată cu numirea în funcţia de paroh a preotului Florin Buţincu. În acelaşi an, pe data de 19 noiembrie, în mijlocul comunităţii a avut loc vizita pastorală a Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ce a fost însoţit de către IPS Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord. În anul 2012 au fost iniţiate lucrările de reconstrucţie a bisericii, ridicată între anii 2004-2008. Slujba Sfinţirii Sfântului Altar a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Eparhiei Iaşilor, pe 30 iulie 2017. În prezent, se derulează lucrările de pictură de către pictorul Casian Morăraşu, ce au debutat în anul 2017. Parohia Brustureţ este misionară, având 65 de familii ortodoxe şi 35 de familii de confesiune penticostală.