„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Ieşenii au fost „solidari prin cânt“ cu cei aflaţi în suferinţă
Duminică, 23 octombrie 2016, în sala de festivităţi Aula Magna a Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi a avut loc concertul umanitar „Solidari prin cânt!“. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Sfânta Iuliana“ din Iaşi împreună cu secţia de Asistenţă Socială a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi şi le-a adus pe aceeaşi scenă pe soprana Cristina Simionescu, prim solistă a Operei Naţionale Române din Iaşi, şi pe distinsa pianistă Brânduşa Tudor, lector univ. dr. la Universitatea de Arte „George Enescu“.
Alături de cele două invitate principale, forilegiul muzical a fost completat de Ansamblul „Floralia“ al Universităţii de Arte „George Enescu“ din Iaşi, Corul bărbătesc „Mitropolitul Iosif Naniescu“ al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“, Corul „Basileus“ al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare“ din Iaşi, solista Diana Vartolomei şi Grupul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin“ al Bisericii „Sf. Sava cel Sfinţit“ din Iaşi. Prezentatoare a fost Andreea Tatiana Grigore, actriţă la Teatrul Naţional.
„«Solidari prin cânt!» a fost felul nostru de a ne arată generozitatea faţă de familii cu mulţi copii şi faţă de familii cu nevoi şi greutăţi. Totodată, a fi «Solidari prin cânt!» a fost şi posibilitatea noastră de a uni bucuria şi pasiunea de a cânta a artiştilor cu încântarea şi atenţia spectatorilor, rezultatul fiind un fond din care noi, Asociaţia «Sfânta Iuliana», împreună cu Secţia de Asistenţă Socială a Facultăţii de Teologie Ortodoxă «Dumitru Stăniloae» din Iaşi, să rezolvăm nevoile acute ale persoanelor ce ajung în atenţia noastră şi care sunt în suferinţă. Mulţumim artiştilor pentru dăruirea lor, mulţumim auditoriului pentru dar, şi nu în ultimul rând, mulţumim tuturor celor care ne-au acordat încredere şi ne-au sprijinit pentru a realiza acest eveniment“, ne-a declarat Angela Juncu de la Asociaţia „Sfânta Iuliana“.
„Am văzut în seara concertului oameni care au înţeles mesajul evanghelic şi l-au transpus în faptă“
„A fost o seară binecuvântată de Dumnezeu, plină de emoţie spirituală, frumuseţe şi dăruire. Am avut alături de noi oameni minunaţi, maeştri în interpretare, care s-au alăturat scopului nostru de a fi «Solidari prin cânt!» şi care au oferit publicului tot ce au avut mai frumos de dăruit. Desigur, obiectivului nostru i s-a alăturat un public pe măsură, atât din Iaşi, cât şi de departe, şi pentru aceasta nu ne rămâne decât să-I mulţumim lui Dumnezeu, precum şi participanţilor la eveniment. Ne bucură enorm de mult faptul că mesajul nostru a fost auzit şi înţeles, că oamenii au avut disponibilitatea să vină şi să dăruiască din timpul şi jertfa lor. Pentru noi, contribuţia lor în susţinerea acestui proiect înseamnă foarte mult şi este un semn de încredere şi încurajare pentru acţiunile ce vor urma. Am văzut în seara concertului oameni care au înţeles mesajul evanghelic şi l-au transpus în faptă, aplecându-se spre necazurile celor în lipsuri şi suferinţe - copii, tineri şi bătrâni, pentru care le aducem mulţumirile şi recunoştinţa noastră“, ne-a mărturisit maica Polixenia Nistor, cadru didactic în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi.
„A fost o seară deosebită, în care şi clerul şi poporul au simţit bucurii la unison: bucuria comuniunii, a cântecului pastoral şi a celui românesc de calitate; o seară în care adulţii, dar şi copii au aplaudat sincer şi cu entuziasm cântul laic, dar mai ales pe cel religios. Încurajez organizarea cât mai multor evenimente de acest gen, care să îi aducă în trăire comună pe cei care dăruiesc, precum şi pe cei care primesc bucuria unei altfel de zile, dar şi posibilitatea de a atenua din suferinţa proprie prin darurile noastre“, ne-a spus şi Marlena Alexa, studentă la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi, Secţia Asistenţă Socială, anul I.
Asociaţia „Sfânta Iuliana“ din Iaşi este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care, prin activităţile pe care le desfăşoară, îşi propune să susţină persoanele cu diverse nevoi sociale. Pentru îndeplinirea acestui scop, Asociaţia „Sfânta Iuliana“, în parteneriat cu Secţia de Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi, are în derulare mai multe proiecte.