„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
„În perioada de post avem datoria să căutăm pacea şi să ne rugăm“
La Catedrala Arhiepiscopală din Roman şi la Metocul Chiriarhal Valea Budului din judeţul Bacău a început să se săvârşească Taina Sfântului Maslu de către IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim. Slujbele din această săptămână au fost însoţite de rugăciuni pentru odihna sufletelor celor care au murit în incendiul de la Clubul Colectiv şi în atentatele din Franţa.
Prima săptămână din Postul Crăciunului este marcată prin mai multă rugăciune în Eparhia Romanului şi Bacăului. Aseară, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Taina Sfântului Maslu la Catedrala Arhiepiscopală din Roman. După cum a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, în cadrul slujbei s-au rostit rugăciuni speciale pentru vindecarea şi iertarea păcatelor bolnavilor care sunt în suferinţă şi boli îndelungate în spitale. Arhipăstorul Eparhiei Romanului şi Bacăului a slujit Taina Sfântului Maslu luni, 16 noiembrie 2015, în biserica Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului“ - Valea Budului din judeţul Bacău. În acelaşi timp, s-au pomenit victimele care au murit în Clubul Colectiv şi cei ucişi în atentatele din Franţa. Steagul României şi cel al Franţei au fost arborate în bernă pe crucea aşezării monahale de la Valea Budului. „În biserică, ierarhul, preoţii şi credincioşii s-au rugat pentru toţi cei care au suferit şi mai suferă din pricina accidentelor şi atentatelor. O zi de doliu european, trăită aşa cum se cuvine în Biserica noastră, prin post şi rugăciune, după cum este tradiţia şi învăţătura creştină. Nimic mai cuprinzător şi mai profund decât gândurile şi cuvintele înălţate prin Taina Sfântului Maslu către Preamilostivul Dumnezeu în această zi din Postul Naşterii Domnului. La sfârşitul slujbei, cu genunchii plecaţi, Înaltpreasfinţitul Ioachim a rostit rugăciuni speciale pentru acest moment din viaţa Bisericii. Ierarhul nostru a subliniat în cuvântul adresat că în perioada de post avem datoria să căutăm pacea şi să ne rugăm, pentru ca Dumnezeu să ne dea putere“, a subliniat părintele Constantin Gherasim. Slujbele de la catedrala din Roman şi de la Valea Budului fac parte dintr-un program duhovnicesc de rugăciune ce va fi derulat pe toată durata Postului Crăciunului în zilele de miercuri şi vineri.