„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Întâlnire dedicată monumentelor de patrimoniu, la Protopopiatul Bacău
Situaţia patrimoniului bisericesc şi administrarea acestuia a fost analizată marţi, 4 aprilie, în cadrul unei întâlniri la care au participat reprezentanţii Eparhiei Romanului şi Bacăului, dimpreună cu cei ai autorităţilor locale, judeţene şi centrale din Bacău şi Neamţ.
Întâlnirea a avut loc la sala de şedinţe a Protopopiatului Bacău. Alături de preotul Gheorghe Paleu, consilier eparhial la Sectorul patrimoniu şi construcţii bisericeşti, delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la întâlnire au mai fost prezenţi Enache Valeria, director în cadrul Inspectoratului Regional în Construcţii Nord-Est Bacău, Gheorghe Stolnea, arhitect şef la Consiliul Judeţean Bacău, şi Cristina Racoveanu, şef serviciu urbanism la Consiliul Judeţean Bacău. Delegaţii preşedintelui Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu, a fost Roxana Josanu, directorul Centrului pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Neamţ, iar de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a fost prezent comisarul Paul Leaua, responsabil pe linia protejării patrimoniului cultural naţional, delegat din partea chestorului Vasile Oprişan, şeful IPJ Bacău. La întâlnire a mai fost prezentă Elena Cioclu, consilier local, delegat din partea primarului municipiului Bacău, Cosmin Necula. „Întâlnirea a fost una de bun augur, întrucât s-au primit lămuriri în legătură cu protejarea patrimoniului şi a modului în care se pot face investiţii în construcţii. S-au discutat şi analizat noutăţile în legătură cu legislaţia privind patrimoniul cultural şi bisericesc. Intenţionăm să facem astfel de şedinţe anual, cu participarea tuturor administratorilor de monumente istorice din Eparhia Romanului şi Bacăului“, a declarat preotul Gheorghe Paleu.