„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Întâlnirea profesorilor de religie din Protopopiatul Moineşti
La sediul Protopopiatului Moineşti, a avut loc miercuri, 28 februarie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, întâlnirea de lucru a profesorilor de religie din cuprinsul canonic al protoieriei.
S-au prezentat rapoartele de activitate didactică din ultimul an ale celor două cercuri metodice din Moineşti şi Comăneşti-Dărmăneşti. Mai întâi, prof. Elena Hereş, responsabil pentru Cercul metodic Moineşti, a evidenţiat activitatea la clasă a celor 18 profesori titulari, precum şi implicarea acestora în activităţile Protopopiatului Moineşti. Prof. Cristina Gorbănescu, responsabilă a Cercului metodic Comăneşti şi Dărmăneşti, a prezentat raportul de activitate în cadrul căruia s-a apreciat implicarea profesorilor de religie din ultimul an. Prof. Teodora Plăieşu, preşedintele Asociaţiei Profesorilor de Religie „Sfânta Parascheva" Bacău, a făcut un apel la profesorii prezenţi să se implice în acţiunile dedicate Centenarului Unirii din 1918. Părintele Adrian Alexandrescu, inspector pe disciplina religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, i-a îndemnat pe dascăli să dovedească mereu că profesorul de religie este un om de valoare în şcoală.
La final, părintele Costel Mareş, protopop de Moineşti, i-a îndemnat pe dascălii de religie să facă toate eforturile pentru a-şi împlini fiecare datoria cu toată responsabilitatea, astfel încât „finalitatea orei de religie să fie împărtăşirea cu Hristos din Sfântul Potir".