„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Întâlnirea tinerilor din Protopopiatul Dorohoi
Pentru a continua şi intensifica lucrarea pastoral-misionară cu tinerii din Arhiepiscopia Iaşilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan a aprobat ca şi anul acesta să aibă loc o întâlnire de o zi, la nivel de protopopiat, cu câte 2-4 tineri din fiecare parohie. Astfel, Departamentul Misiune pentru Tineret, în colaborare cu Protopopiatul Dorohoi, a organizat cea de a III-a ediţie a acestei întâlniri.
Unitatea, prietenia, iubirea aproapelui şi de Dumnezeu, dorinţa de creştere spirituală au fost doar câteva dintre valorile care au reunit 145 de tineri din Protopopiatul Dorohoi, în ziua de sâmbătă, 11 mai, la Parohia „Naşterea Maicii Domnului” - Dumbrăviţa.
În cadrul întâlnirii, tinerii au avut parte de o gamă variată de activităţi: participarea la Sfânta Liturghie, conferinţa despre Sfânta Liturghie susţinută de părintele arhimandrit Nicodim Petre, două sesiuni de lucru pe grupe de vârstă ce au abordat tema întâlnirii „Sfânta Liturghie - izvorul vieţii”, fiecare grup fiind îndrumat de către un preot şi un tânăr moderator.
A fost organizată şi o sesiune de concluzii în plen, în care tinerii participanţi au răspuns la întrebări precum: „De ce se face Sfânta Liturghie aşa de des?”, „Ce câştigăm dacă participăm la Sfânta Liturghie?”, „Ce daruri pot duce la Sfânta Liturghie?”, „Ce aş putea face pentru a nu mă plictisi la slujbă?”, „Ce ar trebui să facă preotul pentru a-i ajuta pe credincioşi să fie mai atenţi/ prezenţi cu mintea şi trupul la slujbă?”, „Cum putem continua Sfânta Liturghie după ce am plecat de la slujbă?”.
La finalul întâlnirii, tinerii talentaţi şi trupa de teatru a ATOR Dorohoi şi-au dat întâlnire pe scena Căminului Cultural pentru a se bucura împreună la sfârşitul unei zile minunate. Invitaţii speciali, elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Dorohoi, au fost puternic aplaudaţi pentru modul deosebit de valorificare a dansului şi cântecului popular.
Prin intermediul tuturor acestor activităţi desfăşurate, s-a urmărit ca tinerii prezenţi să aibă parte de experienţe care să-i apropie de Biserică, încurajând, de asemenea, cunoaşterea şi dialogul dintre grupurile de tineret. Mulţumesc tuturor organizatorilor, părintelui protopop, responsabilului de tineret din protopopiat, pr. Claudiu Foca, părinţilor care au înţeles cât de important este să creeze cadrul în care noi, tinerii, să ne întâlnim, pentru că ne-au ales să le reprezentăm parohia, tinerilor şi părinţilor moderatori, voluntarilor ATOR Dorohoi şi Dumbrăviţa şi tuturor tinerilor care au ales să participe la această întâlnire.
În urma celor petrecute la această întâlnire am înţeles mai bine cuvintele părintelui Sofronie Saharov, anume că „viaţa fără Hristos e fără gust, tristă şi părăsită”. (Andra Frunză, membru ATOR Dorohoi)