„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Întâlniri strategice de lucru a preoţilor responsabili cu activitatea pro vita din judeţele Iaşi şi Botoşani
În primele două săptămâni din luna decembrie a acestui an, Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor a organizat întâlniri strategice de lucru cu preoţii responsabili de activitatea pro vita din cadrul protopopiatelor din judeţele Iaşi şi Botoşani.
Prima întâlnire a avut loc pe data de 8 decembrie 2016 la Parohia „Sf. Ilie Tesviteanul" din satul Negreni, unde au fost prezenţi preoţii pro vita din protopopiatele Botoşani, Dorohoi, Săveni şi Darabani.
Sedinţa operativă a fost condusă de părintele Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita, şi a avut ca scop realizarea planului de lucru strategic-misionar pro vita pentru prima jumătate a anului 2017.
„Intenţionăm să desfăşurăm şi să intensificăm, în perioada care urmează, un set de acţiuni pro viaţă pe tot cuprinsul arhiepiscopiei noastre. Această primă întâlnire cu preoţii coordonatori ai birourilor pro vita din cadrul protopopiatelor aflate în judeţul Botoşani a avut ca scop elaborarea unui plan de lucru extrem de concret care vizează atât aspecte organizatorice, cât şi elemente de misiune pro vita în rândul familiilor numeroase din zonă, în rândul elevilor şi în rândul femeilor însărcinate aflate în dificultate. Dorim ca prin implementarea misiunii Departamentului Pro Vita, mai precis că viaţa omului trebuie salvată, protejată şi îmbunătăţită din prima secundă a concepţiei, să reuşim să devenim un real sprijin pentru orice femeie şi familie care se confruntă cu o naştere neaşteptată", a declarat părintele Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita din cadrul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor
Întâlnirea pro vita a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii la Biserica „Sf. Ilie Tesviteanul" din satul Negreni şi a continuat cu sesiunile de lucru organizate pe subiecte ce privesc realitatea pro vita din zona în care preoţii pro vita activează.
„A fost o bucurie pentru parohia noastră că a găzduit o astfel de întâlnire care, sperăm noi, va avea ca rezultat o mai bună înţelegere a subiectelor şi, deopotrivă, a realităţilor pro vita din teritoriu. Credem cu toată tăria că viaţa omului este extrem de importantă şi trebuie să dăm tot din ce avem noi mai bun pentru a salva cât mai mulţi copii", a declarat părintele Dan Muraru, coordonator al Biroului Pro Vita din cadrul Protopopiatului Săveni.
A doua întâlnire strategică - misionară pro vita a avut loc pe data de 14 decembrie 2016, la Parohia „Sfântul Haralambie" din Iaşi, unde au fost prezenţi preoţii pro vita din protopopiatele 1 Iaşi, 2 Iaşi, 3 Iaşi, Paşcani şi Hârlău.
„Preoţii responsabili cu activitatea pro vita la nivelul protopopiatelor Arhiepiscopiei Iaşilor au ca principală datorie implementarea proiectelor Departamentului Pro Vita în teritoriu, astfel încât să ducem cât mai departe viziunea şi misiunea noastră, a Bisericii. De asemenea, părinţii pro vita au ca obiective identificarea şi ajutorarea cât mai multor femei din zonele pe care le reprezintă, care se confruntă cu o sarcină neaşteptată şi sunt tentate să aleagă avortul. Fiecare om este un chip al lui Hristos, iar Biserica Lui are datoria să încerce să salveze cât mai multe vieţi", a declarat părintele Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita din cadrul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor.
Mai multe detalii despre activitatea Departamentului Pro Vita găsiţi pe www.provitaiasi.ro şi la numărul verde 0800 800 116, disponibil 24 din 24 de ore pentru femeile sau familiie care se confruntă cu o sarcină neaşteptată şi au nevoie de sprijin.
De asemenea, puteţi găsi datele de contact ale preoţilor pro vita de pe raza Arhiepiscopiei Iaşilor pe www.avort.ro.
Departamentul Pro Vita face parte din Sectorul de misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor şi funcţionează din anul 2011, având ca misiune salvarea, protejarea şi îmbunătăţirea vieţii. Proiectele principale se concentrează în jurul informării şi consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort şi sprijinirea familiilor cu mulţi copii.