„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
IPS Mitropolit Teofan, în mijlocul preoţilor proaspăt hirotoniţi din Arhiepiscopia Iaşilor
Ieri, 6 iulie 2015, a debutat cea de-a IV-a ediţie a Atelierului de formare pentru tinerii preoţi hirotoniţi din Arhiepiscopia Iaşilor. De la primele ore ale dimineţii, cei 19 participanţi l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Miclăuşeni.
În aceste zile, Centrul social-cultural „Sfântul Ilie“ al Mănăstirii Miclăuşeni găzduieşte Atelierul de formare pentru tinerii preoţi hirotoniţi din Arhiepiscopia Iaşilor, ajuns deja la cea de-a IV-a ediţie. Programul a început ieri, de la primele ore ale dimineţii, cu oficierea Sfintei Liturghii în biserica Mănăstirii Miclăuşeni de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. În cadrul slujbei arhiereşti, tânărul diacon Andrei Ionuţ Constantin a fost hirotonit preot pe seama Parohiei „Sfântul Gheorghe“ - Borolea din comuna Hăneşti, Protopopiatul Săveni.
„Să primească Dumnezeu Sfânta Jertfă, pentru a fi spre binecuvântarea acestei săptămâni în care am intrat, ca ea să fie timp de pace, vreme de binecuvântare, răstimp de prezenţă a lui Dumnezeu în viaţa noastră şi de prezenţă a noastră în faţa lui Dumnezeu. Îmi doresc ca această mănăstire să fie pentru tinerii preoţi prezenţi, cât şi pentru cei care urmează să fie hirotoniţi întru diacon şi preot în perioada următoare, un loc de înţelegere a tainei preoţiei, a tainei Sfintei Liturghii, a tainei poporului lui Dumnezeu pe care ei sunt chemaţi să-l slujească“, a spus la finalul slujbei, în cuvântul de învăţătură, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.
Atelierul de formare pentru tinerii preoţi hirotoniţi din Arhiepiscopia Iaşilor este organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, de Sectorul Educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor, prin Centrul de formare şi inovare al Fundaţiei „Varlaam Mitropolitul“ şi în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi. Programul zilelor de curs se va desfăşura după următoarele repere: rugăciune, prelegeri ale invitaţilor, sesiuni de dialog cu participanţii cu referire la conţinutul prezentat, lecturi ghidate, seminarizarea temelor folosind experienţe personale.