„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
La Colegiul „Sfântul Nicolae“ din Iaşi se împart zâmbete sănătoase
Şi săptămâna aceasta, în cadrul proiectului „Dăruieşte un zâmbet“, membrii Colegiului „Sfântul Nicolae“ au împărţit zâmbete printre tineri, norocoşii fiind Petrică şi Angelica, doi elevi din clasele primare, care s-au bucurat de un tratament medical stomatologic gratuit.
Copiii au fost luaţi de dimineaţă de la şcoala din Slobozia (Iaşi), de unde au pornit spre cabinet. Voluntarii care s-au ocupat de copii au avut parte de o mică surpriză din partea domnului învăţător Didel Cumpănă şi a elevilor, aceştia făcând o mică serbare de „bun venit“ pentru membrii colegiului, pregătind cântece şi poezii.
Domnul învăţător Didel Cumpănă ne-a mărturisit că este foarte bucuros că se realizează astfel de proiecte în şcoli, mai ales că acestea sunt făcute de către tineri pentru tineri: „Cred că ceea ce faceţi dumneavoastră este un lucru extraordinar. Acest proiect se adresează unei categorii de copii cu probleme dentare. Serviciile medicale legate de sectorul stomatologic sunt scumpe. În opinia mea, oamenii nu se adresează stomatologului din două motive principale: primul este acela că serviciile sunt scumpe, iar al doilea motiv este acela că nu au o educaţie în acest domeniu. Sunt sigur că un procent destul de mare dintre persoanele cu probleme dentare nu ştiu despre complicaţiile ce pot apărea la nivelul întregului corp şi despre anumite boli ce pot apărea din pricina neştiinţei oamenilor în legătură cu sănătatea dentară. O astfel de educaţie cred că lipseşte în rândul adulţilor cu desăvârşire. Mai mult decât atât, chiar şi noi, cei ce lucrăm cu aceşti copii, poate nu suntem destul de bine pregătiţi în domeniul medical pentru a reuşi să le relatăm problemele ce pot apărea din cauza afecţiunilor dentare. Ceea ce faceţi voi, membrii Colegiului «Sfântul Nicolae», cred că e o activitate de pionerat, în sensul că activităţi ca aceasta, în cariera mea de profesor de peste 40 de ani, am mai avut o singură dată, atunci când un doctor stomatolog a venit la şcoala unde predam şi le-a vorbit copiilor despre sănătatea dentară. În afară de aceasta nu am mai întâlnit o astfel de activitate care să aibă şi consistenţă, dar şi finalitate“. (George-Antonie Şalgău, unul dintre coordonatorii proiectului)