„Atunci când S-a născut Iisus în Betleemul Iudeei, în zilele regelui Irod, iată magii de la Răsărit au venit în Ierusalim, întrebând: Unde este împăratul Iudeilor, Cel ce S-a născut? Căci am văzut la Ră
Lectorat cu părinţii la Şcoala Gimnazială Sascut
Părinţii elevilor Şcolii Gimnaziale Sascut au participat miercuri, 17 octombrie 2018, la un lectorat cu tema „Violenţa şi toleranţa” în familie, şcoală şi societate. Acesta a punctat necesitatea combaterii violenţei şi instituirea toleranţei.
„Violenţa şi toleranţa” în familie, şcoală şi societate este tema unei întruniri ce s-a desfăşurat miercuri, 17 octombrie 2018, la Şcoala Gimnazială Sascut din judeţul Bacău. Lectoratul prezentat este rodul unui parteneriat încheiat între unitaţile din localitatea Sascut: Protoieria Sascut, Şcoala Gimnazială Sascut şi Liceul „Jaques M. Elias” Sascut. Au participat cadre didactice, părinţi, reprezentanţi ai Poliţiei Rurale şi Poliţiei Locale, precum şi părintele Gabriel Albu, asistent social în cadrul Protoieriei Sascut, delegat din partea părintelui protoiereu Ioan Negoiţă.
În discursul prezentat, părintele Gabriel a descris importanţa şi rolul pe care îl are Biserica, alături de instituţiile de învăţământ, de părinţi, precum şi de celelalte unităţi, în educaţia pe care trebuie să o primească cu mare atenţie copiii. S-a adus în atenţie, totodată, faptul că în această perioadă se încearcă îndepărtarea copiilor şi a părinţilor de noţiunile „mamă” (feminin), şi „tată” (masculin), prin ofensiva ideologiei de gen, susţinută de câteva asociaţii, intenţionându-se inducerea ideii de anulare a adevărului biologic al fiinţei umane: bărbat şi femeie.
Coordonat de profesoara Sandu Ionela, directoarea şcolii, lectoratul a punctat necesitatea combaterii violenţei şi a instituirii toleranţei, atât în familie, în şcoală, cât şi în societate. În acest sens, cei prezenţi au asistat la o prezentare amplă în Power-Point a temei dezbătute, în cadrul căreia au fost enumerate tipurile de violenţă cu care se confruntă societatea astăzi, impactul acestora, precum şi măsurile ce se impun a fi puse în aplicare pentru conştientizarea şi eliminarea violenţei. De asemenea, au fost prezentate o serie de măsuri necesare în vederea înţelegerii şi însuşirii corecte a toleranţei de către copii.
„Problematica abordată, violenţa - sub toate formele ei - reprezintă o problemă socială extrem de gravă, deoarece aceasta afectează nu numai victimele, dar şi persoanele care sunt martore la astfel de evenimente; din păcate acestea fiind de cele mai multe ori copiii. Impactul trasat de violenţă este unul definitoriu în formarea copilului ca adult. Tocmai de aceea, într-o lume şi un timp al mondializării, diversităţii şi mobilităţii, toleranţa sau respectul pentru celălalt, în familie, dar şi în comunitate, este mai necesară decât oricând. Ca urmare a deschiderii manifestate de părinţii prezenţi, la propunerea doamnei director de a se înfiinţa Asociaţia Părinţilor, în cadrul Şcolii Gimnaziale Sascut, s-au pus bazele unei continue relaţionări şi conlucrări în formarea copiilor”, a menţionat preotul Gabriel Albu.