„În vremea aceea Iisus învăța și de față ședeau farisei și învățători ai Legii, veniți din toate orașele mici ale Galileei, ale Iudeei și din Ierusalim. Iar puterea Domnului se arăta în tămăduiri.
Lidia Stăniloae şi preotul Constantin Leonte, comemoraţi la Roman şi Bacău
Lidia Ionescu Stăniloae, fiica marelui teolog Dumitru Stăniloae, şi preotul profesor Constantin Leonte, ucenic al aceluiaşi părinte al teologiei româneşti, au fost pomeniţi duminică, 19 februarie 2017, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim.
La trei zile de la mutarea la cele veşnice, Lidia Ionescu Stăniloae a fost pomenită la Catedrala Arhiepiscopală din Roman în cadrul solemn al slujbei religioase oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, dimpreună cu soborul preoţilor slujitori ai acestui sfânt locaş. Cu acelaşi prilej, ierarhul a săvârşit şi slujba de pomenire, la împlinirea unui an de la trecerea în veşnicie a părintelui Constantin Leonte, fost profesor la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec“ din Roman, inspector şcolar judeţean pe disciplina religie şi apreciat slujitor al Sfântului Altar la Biserica „Sfântul Nicolae“ şi la Biserica „Sfântul Gheorghe“ din Bacău. Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat personalitatea venerabilei urmaşe a părintelui profesor Dumitru Stăniloae, o erudită scriitoare, consemnând legătura duhovnicească inefabilă, între fiica marelui teolog român şi părintele Constantin Leonte, ucenic al părintelui Dumitru Stăniloae, pe care l-a urmat cu acribie în dimensiunea teologiei dogmatice ortodoxe, disciplină pe care a predat-o tinerilor seminarişti romaşcani după 1990.
Totodată, la trecerea unui an de la mutarea la cele veşnice a preotului profesor Constantin Leonte, preoţi şi credincioşi băcăuani au participat la slujba de pomenire oficiată în Biserica „Sfântul Gheorghe“, acolo unde vrednicul de pomenire părinte a slujit în ultimul deceniu de viaţă. La sfârşit, tuturor le-au fost dăruite ofrande din partea chiriarhului, binecuvântate, întru pomenirea celor adormiţi. După acest moment, cei prezenţi au mers la mormântul părintelui Constantin, unde s-a oficiat un Trisaghion. Slujbe de pomenire au mai fost săvârşite şi în locaşurile de cult din cuprinsul Eparhiei Romanului şi Bacăului, acolo unde slujesc preoţi care l-au avut ca îndrumător spiritual ori profesor de dogmatică pe părintele Constantin Leonte.