„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Liturghie arhierească în Dolhasca
În Duminica a 27-a după Rusalii (a vindecării femeii gârbove), Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la biserica Parohiei „Învierea Domnului” din Dolhasca, Protopopiatul Fălticeni, Judeţul Suceava.
Enoriaşii Parohiei „Învierea Domnului” din Dolhasca, Protopopiatul Fălticeni, l-au avut duminica trecută în mijlocul lor pe PS Părinte Damaschin Dorneanul. Ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie şi a rostit cuvânt de învăţătură.
„Sunteţi printre puţinii credincioşi care aveţi o biserică ce poartă hramul Învierea Domnului. Nu sunt foarte multe locaşuri de cult cu acest hram; acest hram nu se dă în mod obişnuit. De aceea sunteţi binecuvântaţi pentru că, într-un fel, la dumneavoastră, fiecare zi de duminică ar trebuie să fie ca un fel de-al doilea hram, pentru că noi în fiecare zi de duminică ne aducem aminte de Învierea Domnului nostru Iisus Hristos. Este un prilej de bucurie dacă am putea trăi ziua de duminică în acest fel, ca biruinţă, ca zi în care uităm de cele rele şi trecem peste cele grele. De aceea zic că dumneavoastră, enoriaşii acestei parohii, sunteţi privilegiaţi în acest sens”, le-a spus ierarhul credincioşilor din Dolhasca.
Biserica „Învierea Domnului” din Dolhasca se află în marginea de nord-vest a oraşului şi este amplasată pe temelia unui locaş de închinare din secolul al XVIIII-lea. Construcţia a început în anul 1850. Curtea bisericii serveşte şi ca cimitir al localităţii şi cuprinde totodată şi o livadă de pomi fructiferi. Corpul bisericii este din cărămidă, iar fundaţia de piatră. Acoperişul este în stil moldovenesc, iar turla este ridicată pe pridvor. Aici se găseşte şi clopotniţa bisericii, care cuprinde un număr de şase clopote, cel mai vechi datând din anul 1855. Biserica este pictată în interior în întregime; cea mai frumoasă podoabă a sa este catapeteasma, formată din trei rânduri de icoane şi portal. Parohul Bisericii „Învierea Domnului” - Dolhasca este părintele Mihail Saftiuc, iar co-slujitor este părintele Gheorghe Saftiuc, consilier economic în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.
În Parohia Dolhasca funcţionează Fundaţia „Mila creştină”, care este condusă de pr. Gheorghe Saftiuc. În cadrul acestei fundaţii activează Casa de copii „Sfântul Gheorghe” din Dolhasca.