„Zis-a Domnul pilda aceasta: Un om a sădit vie și a dat-o lucrătorilor și a plecat departe pentru multă vreme. Și, la timpul potrivit, a trimis la lucrători o slugă ca să-i dea din rodul viei. Lucrătorii
Liturghie arhierească la Mitroviţa Bacăului
Proiectul cultural-duhovnicesc „Tânărul băcăuan în an centenar. Despre valorile care unesc un neam” a ajuns la final. În Biserica „Sfântul Dimitrie” din cartierul băcăuan Narcisa a fost oficiată Sfânta Liturghie de IPS Ioachim.
Cei 100 de tineri ortodocşi băcăuani participanţi la Proiectul cultural-duhovnicesc „Tânărul băcăuan în an centenar. Despre valorile care unesc un neam” au fost prezenţi în ziua de 19 august 2018 la Sfânta Liturghie arhierească săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului în Biserica „Sfântul Dimitrie” aflată în cartierul Narcisa din Bacău. Au mai participat 30 de voluntari membri ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi (ASCOR) - filiala Bacău şi ai Asociaţiei Tineretului Ortodox Român (ATOR) - filiala Bacău şi de la ATOR - Oneşti.
Proiectul a fost implementat de către Fundaţia „Episcop Melchisedec” - filiala Bacău, în parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Bacău şi Protopopiatul Bacău, în perioada 15-19 august 2018. Acesta s-a adresat unui număr de 100 de tineri din municipiul Bacău şi 30 de voluntari din cadrul ASCOR Iaşi, ASCOR Bacău şi ATOR Oneşti.
Astfel, în cadrul Liturghiei, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Ioachim i-a binecuvântat pe toţi cei 100 de tineri implicaţi activ şi i-a îndemnat să caute să se formeze atât intelectual, cât şi duhovniceşte, căutând să-L cunoască pe Dumnezeu prin rugăciune, prin participare la Sfânta Liturghie, prin căutarea şi cunoaşterea valorilor spirituale şi tradiţionale ale neamului. Alături de ierarh au fost prezenţi un sobor de preoţi şi diaconi şi mulţime de credincioşi ai parohiei băcăuane.
La finalul slujbei, s-a rostit o rugăciune de binecuvântare a tinerilor şi de mulţumire adusă Preamilostivului Dumnezeu, care i-a ocrotit şi îi călăuzeşte pe ei spre formarea lor duhovnicească şi spre împlinirea binelui.
Un cuvânt de apreciere pentru debutul primei ediţii a acestui proiect a rostit şi domnul Florin Lazăr, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău. Încheierea proiectului s-a făcut prin acordarea de plachete, medalii şi distincţii tinerilor prezenţi. La final, preotul paroh Ioan Pleşcău a mulţumit ierarhului pentru că a ales ca locaţie de încheiere a proiectului Biserica „Sfântul Dimitrie” din Bacău.