„În vremea aceea, vorbind unii cu Iisus despre templu, că este împodobit cu pietre frumoase și cu podoabe, El a zis: Vor veni zile când, din cele ce vedeți, nu va rămâne piatră peste piatră care să nu se ris
Liturghii arhiereşti la Bacău şi Drăgeşti
Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a oficiat duminică, 27 mai 2018, Sfânta Liturghie la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh" din Bacău. În cadrul slujbei, Înaltpreasfinţia Sa a înălţat rugăciuni speciale pentru ca Bunul Dumnezeu să reverse asupra pământului însetat ploaie la bună vreme. De asemenea, au fost sfinţite ramurile de tei care au fost ulterior împărţite credincioşilor şi preoţilor prezenţi. În cuvântul de învăţătură, ierarhul a vorbit despre bucuria comuniunii în cadrul Sfintei Treimi, Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh, revărsată asupra întregii umanităţi. Părintele paroh Adrian Ciprian Ghinea, împreună cu părinţii slujitori de aici, părintele Vasile Busuioc şi părintele Ciprian Gunea, a mulţumit ierarhului pentru că a slujit în biserica Pogorârii Sfântului Duh din Bacău.
În Duminica Pogorârii Sfântului Duh, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, înconjurat de un sobor de preoţi, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Pogorârea Sfântului Duh" a Schitului Drăgeşti, Protopopiatul Vaslui, judeţul Vaslui. În cuvântul adresat celor prezenţi, Preasfinţia Sa a enumerat principalele indicii care atestă prezenţa Duhului Sfânt în viaţa omului: „Duhul Sfânt ne învaţă întotdeauna binele pe care trebuie să-l facem, ne călăuzeşte, ne dechide mintea, ne întelepţeşte sufletul şi inima să facem binele. Când eşti ataşat de rău, de murdărie şi de urâtul acestei lumi, Duhul Sfânt nu este în tine, este un alt duh, al celui viclean. Iar el este cel care îţi domină gândurile, existenţa, prietenii şi întreaga viaţă. Dacă prin faptele tale întrupezi urâtul şi păcatul, cu toate formele lui: minciună, invidie, calomnie s.a., atunci nu ai pe Sfântul Duh. Sfântul Duh este Cel care ne dă putere să biruim păcatul".