„După plecarea magilor, iată îngerul Domnului se arătă în vis lui Iosif, zicând: Scoală-te, ia Pruncul şi pe Mama Sa, fugi în Egipt şi stai acolo până ce-ţi voi spune, fiindcă Irod va căuta Pruncul ca
„Lumina faptei“, proiectul care aduce credinţă şi miere
În perioada 20 decembrie 2016-12 ianuarie 2017, credincioşii din parohiile „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ - Chişcăreni şi „Sfântul Apostol Andrei“ -Satu-Nou, Protopopiatul Săveni, au fost beneficiarii proiectului misionar-filantropic „Lumina faptei“, iniţiat de părintele paroh Vasile Viorel Florea.
În ajunul sărbătorii Naşterii Mântuitorului, când pr. Vasile Viorel a mers cu vestea cea bună pe la casele oamenilor, a oferit în dar fiecărei familii vizitate câte un borcănel cu miere de albine, spre a îndulci şi binecuvânta sărbătorile ce aveau să vină. În ziua ce a urmat, după Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie săvârşită la sărbătoarea Naşterii Domnului, în bisericile din Chişcăreni şi Satu Nou a poposit Moş Crăciun, care a adus bogate daruri colindătorilor.
De sărbătorile binecuvântate s-au bucurat şi credincioşii nevoiaşi ai comunităţii, care au primit din partea părintelui paroh saci cu alimente şi conserve, materiale pentru încălzirea locuinţelor, cât şi pături călduroase. De cele 100 de pături împărţite s-au bucurat şi oamenii străzii din oraşul Săveni. Surprinşi plăcut au fost şi credincioşii care poartă numele de Ştefan, Vasile şi Ioan, când preotul paroh, înconjurat de câţiva tineri, i-a vizitat pe toţi la casele lor, le-a cântat „La mulţi ani!“ şi le-a oferit câte o icoană cu sfântul al cărui nume îl poartă.
În ultima etapă a proiectului, s-a înălţat în cinstea Botezului Domnului o troiţă de gheaţă, iar în ajunul Botezului Domnului, credincioşii ale căror case au fost binecuvântate au primit în dar câte o cruciuliţă împletită. Înveşmântate au fost şi bisericile celor două parohii, căci la Chişcăreni s-a achiziţionat mochetă pentru tot locaşul de cult, iar la Satu Nou s-a achiziţionat parchet de stejar. Proiectul „Lumina faptei“ va continua în Parohia Chişcăreni cu organizarea la nivel parohial a unui ansamblu folcloric de dansuri populare numit „Ghiocelul“.