„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Manifestări religioase în Duminica Ortodoxiei
În Duminica Ortodoxiei, la Roman, Târgu Ocna, Valea Şoşii şi Oituz s-au organizat procesiuni cu sfintele icoane. Deşi vremea a fost neprielnică, oamenii şi-au manifestat credinţa ortodoxă şi evlavia pentru sfintele icoane.
Credincioşii de toate vârstele au participat duminică, 25 februarie 2018, la orele serii, la slujba Vecerniei în Catedrala Arhiepiscopală din Roman. Aceasta a fost urmată de un moment festiv şi de o procesiune cu sfintele icoane, în prezenţa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. Deşi vremea a fost geroasă, la manifestarea religioasă au participat numeroşi preoţi din Protopopiatului Roman, care au purtat în mâini sfintele icoane.
Tot duminică, a avut loc o procesiune în oraşul Târgu Ocna din judeţul Bacău, organizată de către Protopopiatul Oneşti. Aceasta a pornit de la Biserica „Buna Vestire" - Răducanu şi a continat spre Biserica „Sfinţii Voievozi", până la Biserica „Adormirea Maicii Domnului" - Precista. Pe tot parcursul procesiunii s-au intonat cântări şi imnuri bisericeşti, în cuvântul de încheiere, părintele Ioan Bârgăoanu, protopop de Oneşti, adresând un cuvânt de învăţătură credincioşilor.
Tot duminică, în Parohia Oituz s-a desfăşurat procesiunea cu sfintele icoane, denumită „Calea eroilor reîntregirii neamului românesc pe calea sfinţilor mărturisitori". În Duminica Ortodoxiei, a avut loc tradiţionala procesiune cu icoane în Parohia Valea Şoşii, Protopopiatul Oneşti. După ce au participat la Sfânta Liturghie, credincioşii au dorit să arate credinţa lor şi în afara locaşului de cult. Au fost purtate pe braţe, ca nişte sfinte odoare, icoanele bisericii parohiale, de la cea mai veche, din 1860, până la cele mai recent realizate.
„Am dorit ca prin această mărturisire publică a credinţei ortodoxe să se întărească în sufletele enoriaşilor conştiinţa de membri ai Bisericii, să intrăm în comuniune cu strămoşii care s-au închinat la aceste icoane şi să dăm un mesaj ferm tinerilor prezenţi, că trebuie să continue această tradiţie", a spus preotul paroh Ovidiu Daniel Hereş.