„În vremea aceea, vorbind unii cu Iisus despre templu, că este împodobit cu pietre frumoase și cu podoabe, El a zis: Vor veni zile când, din cele ce vedeți, nu va rămâne piatră peste piatră care să nu se ris
Manifestări religioase şi cultural-artistice la Hârja
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în perioada 1-2 iulie 2016, la Hârja are loc evenimentul intitulat „Ştefan cel Sfânt, Domn al Moldovei - luptător pentru dreapta credinţă şi dreapta făptuire“.
Aşezământul social-filantropic „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ - Hârja din judeţul Bacău îşi cinsteşte în zilele de 1 şi 2 iulie 2016 ocrotitorul printr-o serie de manifestări de amploare intitulate generic „Ştefan cel Sfânt, Domn al Moldovei - luptător pentru dreapta credinţă şi dreapta făptuire“. În acelaşi timp, va fi marcat un deceniu de activitate socială neîntreruptă la Hârja dedicată persoanelor vârstnice. Astăzi, 1 iulie 2016, de la ora 18:00, se va oficia Privegherea în cinstea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, iar de la ora 20:30 se va sluji Acatistul, urmând ca de la ora 21:00 să se citească la Psaltire. Mâine-dimineaţă, de la ora 7:00, se vor săvârşi Ceasurile şi Sfânta Liturghie, iar de la ora 11:00, vor fi evocate viaţa şi faptele Sfântului Voievod Ştefan cel Mare de către prof. Ionel Abaza, directorul Şcolii Gimnaziale din Hârja. De la ora 11:15, va fi organizat un program cultural intitulat „Urmaşii răzeşilor lui Ştefan cel Mare la Hârja“. Iniţiată în anul 2012, la propunerea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Asociaţia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ Hârja a pus în practică un amplu proiect social-medical şi cultural-educaţional dedicat vârstnicilor şi tinerilor. În jur de 100 de bătrâni din centrele social-medicale rezidenţiale, 20 de vârstnici îngrijiţi la domiciliu şi 40 de copii de la centrele de zi sunt susţinuţi de 60 de angajaţi, la care se adaugă numeroase cadre didactice voluntare implicate în educaţia slujirii aproapelui în cadrul centrelor în cadrul cărora sunt organizate activităţile asociaţiei de la Hârja. Membră a Federaţiei Filantropia a Patriarhiei Române din anul 2013 şi a mai multor foruri naţionale şi internaţionale, asociaţia de la Hârja reprezintă un partener social de încredere atât pentru spaţiul public al serviciilor social-medicale, cât şi pentru cel privat.