„Zis-a Domnul: Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați; dați și vi se va da; turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată,
Membrele SOFR Iaşi au fost „Împreună de mărţişor”
Membrele Societăţii Ortodoxe a Femeilor Române (SOFR) din Iaşi au fost împreună de mărţişor, în data de 1 martie 2019, în cadrul unei activităţi desfăşurate în Sala „Iustin Moisescu” a Ansamblului Mitropolitan din Iaşi.
La iniţiativa Consiliului Director al SOFR a fost organizată o întâlnire a membrelor societăţii, intitulată „Împreună de mărţişor”, la care participantele au fost primite cu ghiocei, îmbrăţişări şi felicitări realizate în cadrul „Salonului de creaţie”, organizat la sediul societăţii.
Întâlnirea a debutat cu un cuvânt de învăţătură al părintelui arhimandrit Nicodim Petre, delegat al Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pentru activitatea SOFR, care a vorbit despre pregătirea noastră pentru mântuire şi viaţa cea veşnică. După cuvântul de învăţătură, profesoara Nina Munteanu, membră SOFR, împreună cu un grup de elevi de la Liceul „Octav Băncilă” din Iaşi, a oferit participantelor un miniconcert de vioară. Seara a continuat cu deschiderea seriilor de conferinţe „Elogiul satului tradiţional românesc”, susţinute de etnograf Angela Olariu, preşedintă de onoare SOFR Iaşi.
La final, Daniela Naclad, preşedintă SOFR, care a organizat şi moderat acest eveniment, a oferit diplome de recunoştinţă şi daruri membrelor mai active la activităţile desfăşurate de către SOFR în anul 2018, încurajând o participare cât mai numeroasă în acest an.
SOFR are printre obiective şi promovarea tradiţiei şi a culturii româneşti, iar mărţişorul este strâns legat de tradiţia românească, acesta fiind prilej de bucurie care aduce, totodată, zâmbete pe buzele tuturor. Dar, mai presus de toate, mărţişorul face parte din bucuria de a dărui aşa cum spunea Sfântul Ioan Gură de Aur: „Dragostea este bucuria de a face altora bucurie”.