„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Meşteri din toată ţara la Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate din Ciocăneşti
Localitatea Ciocăneşti din judeţul Suceava a găzduit, în zilele de 1 şi 2 aprilie 2017, Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, ediţia a XIV-a.
Participanţii la eveniment s-au bucurat de concursuri de încondeiat ouă pentru mai multe categorii de vârstă, de expoziţii şi de muzică populară. Potrivit „Monitorului de Suceava“, artistul plastic humorean Radu Bercea a organizat o expoziţie de grafică şi acuarelă ce a avut ca subiect casele tradiţionale şi mănăstirile din Bucovina. În acelaşi timp, Casa de Cultură din Ciocăneşti a găzduit simpozionul „Arta încondeierii ouălor la români - element constitutiv al identităţii naţionale“. La manifestare au fost reprezentate judeţele Braşov, Olt, Cluj, Neamţ, Tulcea, Botoşani, Brăila şi Suceava. „Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate este una dintre marile comori culturale ale ţării noastre, fiind numit şi «Festivalul culorilor credinţei». Dacă aruncăm o privire, vedem în jurul nostru costume populare extraordinar de bine păstrate, foarte vechi, şi oul încondeiat, păstrătorul vechilor discursuri încă din vremea Neoliticului, care sunt încă prezente pe ouăle de aici“, s-a exprimat muzeograf Minorica Dranca, directoarea Muzeului de Etnografie Vatra Dornei. Programul festivalului a cuprins o serie de activităţi culturale, menite să readucă la lumină tradiţiile uitate, expoziţia-concurs „Coşul Pascal“ şi spectacole de cântece religioase specifice perioadei premergătoare sărbătorilor pascale.