„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Mobilier şcolar pentru copiii din Piscul Rusului
Joi, 16 noiembrie 2017, în localitatea Piscul Rusului din comuna Dagâţa, judeţul Iaşi, a avut loc o întâlnire a membrilor Colegiului „Sfântul Nicolae“ cu preşcolarii şi elevii din sat, aceştia primind în dar 33 de bănci şcolare, acest mobilier fiind necesar pentru desfăşurarea activităţii didactice în condiţii optime. Proiectul s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, sub atenta coordonare a părintelui arhimandrit Hrisostom Rădăşanu, consilierul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor.
Membrii colegiului, însoţiţi de pr. Sebastian Teacu, inspector eparhial al Sectorului învăţământ, au poposit joia trecută la şcoala primară din satul Piscul Rusului, fiind întâmpinaţi de părintele paroh Gheorghe Ceacîru. După oficierea unei slujbe de Te Deum şi a unei slujbe de binecuvântare, mobilierul didactic a fost predat reprezentanţilor şcolii. În continuare, membrii colegiului au desfăşurat câteva momente educaţionale cu elevii din sat, care au primit la final dulciuri şi cadouri din partea oaspeţilor.
„A fost un moment extraordinar, copiii au fost foarte încântaţi. Nu există cuvinte! Întotdeauna copiiilor le plac jocurile, mai ales că acestea au venit din afara mediului, nu de la un învăţător, profesor, ci din partea tinerilor. La ciclul primar avem 44 de copii, iar acum aceştia se pot bucura de noile bănci primite“, ne-a declarat Mera Tatiana, învăţător la Şcoala Primară Piscu Rusului.
„Am desfăşurat o acţiune foarte frumoasă, o activitate binecuvântată de Domnul Dumnezeu. Era nevoie de această activitate, pentru că acum doi ani, când am venit în această parohie, nu aveam copiii în sat, şi, prin ajutorul celor de la Colegiul «Sfântul Nicolae» şi de la Sectorul învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor, astăzi avem şi o şcoală nouă pe care trebuie să o dăm în folosinţă şi am procurat câteva băncuţe pe care le-am montat împreună. S-au făcut multe lucruri frumoase. Domnul Dumnezeu să ne dea multă sănătate şi binecuvântare“, a relatat părintele Gheorghe Ceacîru, preot la Parohia Piscu Rusului.
„Pot cuprinde experienţa trăită în aceste locuri în patru cuvinte: speranţă, bucurie, curaj şi dăruire. Speranţă împărtăşită unor suflete curate de copii din credinţa care izvorăşte din poruncile lui Hristos, bucurie care motivează pe dăruitori, curaj şi demnitate trăite zilnic de oameni care înţeleg ca nu avem cetate stătătoare aici, pe pământ, şi dăruire plină de jertfă a celor care sunt mâinile iubirii lui Hristos“, a adăugat părintele inspector eparhial Sebastian Teacu.
La final, membrii Colegiului „Sfântul Nicolae“ din Iaşi au petrecut un timp împreună cu elevii şi părinţii prezenţi la activitate, adăugând la final promisiunea că vor reveni în această localitate pentru a intesifica proiectele misionare. (Flavius-Ştefan Popa - Colegiul „Sfântul Nicolae“ Iaşi, coordonator comisia Proiecte)