„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
O nouă biserică în localitatea suceveană Baia
După 14 ani de eforturi şi rugăciune, credincioşii din Parohia Baia IV, judeţul Suceava, au o nouă biserică. Locaşul de cult a fost sfinţit duminica trecută de Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în sobor numeros de preoţi şi diaconi, fiind aşezat sub ocrotirea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.
Slujba de târnosire a fost oficiată de IPS Arhiepiscop Pimen, în prezenţa unui număr mare de credincioşi şi a oficialităţilor locale, în frunte cu d-na primar Maria Tomescu. Din soborul slujitor nu a lipsit protoiereul de Fălticeni, părintele Adrian Dulgheriu.
În continuare, ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie în altarul de vară al parohiei. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Makarios".
„În rugăciunea pe care a rostit-o în Grădina Ghetsimani, Mântuitorul ne spune că, pentru a dobândi viaţa veşnică, trebuie să-L cunoaştem pe Dumnezeu. Prin cunoaştere noi înţelegem de obicei cele pe care le vedem cu ochii trupului şi cele pe care le înţelegem cu mintea. Există însă şi o cunoaştere mai presus de minte", a spus IPS Părinte Pimen în cuvântul de învăţătură.
Pentru activitatea pastoral-edilitară desfăşurată în comunitate, părintele paroh Gabriel Ciofu a primit hirotesia întru iconom stavrofor. La sfârşitul slujbei, IPS Părinte Pimen a primit în dar din partea comunităţii o icoană reprezentându-l pe Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.
Conform tradiţiei, toţi credincioşii prezenţi au trecut prin Sfantul Altar pentru binecuvântare.
Biserica parohială din Baia este aşezată în partea de sud a localităţii şi este o construcţie din cărămidă. Piatra de temelie a fost aşezată pe data de 30 august 2003. Lucrările de pictură au început din exterior pe turlă centrală, urmând să cuprindă pe parcurs şi interiorul bisericii. Sfântul locaş are un singur hram şi este pus sub ocrotirea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Dintre clădirile auxiliare care se află în proximitatea bisericii amintim casa de prăznuire, altarul de vară, clopotniţa, casă parohială.