„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Paraclisul din Corni, sfinţit de PS Calinic Botoşăneanul
Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a sfinţit duminică, 25 septembrie 2016, paraclisul de vară cu hramul „Înălţarea Sfintei Cruci“ din Parohia Corni, Protopopiatul Piatra Neamţ, judeţul Neamţ.
Paraclisul de vară al Parohiei Corni - Bodeşti, Protopopiatul Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, a fost sfinţit duminică, 25 septembrie 2016, de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Din soborul slujitorilor au mai făcut parte părintele Adrian Giosan, consilier juridic al Eparhiei Iaşilor, şi părintele Bogdan Frăsilă, inspector misionar eparhial în cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor. După cum a menţionat părintele Valentin Tofan, protopop al Protopopiatului Piatra Neamţ, în Parohia Corni mai există un locaş de închinăciune monument-istoric, ocrotit de Sfântul Evanghelist Ioan. „Acum 25 de ani, pe vârful Dealului Tomuşorul a avut loc o alunecare de teren. Atunci, terenul a plecat la vale sub formă de cruce. Părintele Nicolae Capşa, parohul de la Corni, alături de enoriaşii pe care îi păstoreşte, a considerat că este bine să ridice un locaş de rugăciune închinat Înălţării Sfintei Cruci. Preotul Nicolae a fost ajutat de oamenii cu suflet mare, materialul lemnos fiind transportat de şapte copii din parohie. Paraclisul are o arhitectură deosebit de frumoasă, de pe locul unde se află putându-se vedea localitatea Corni şi satele învecinate“, a relatat părintele protopop Valentin Tofan. În biserica din lemn de la Corni se va sluji Sfânta Liturghie în Duminica a III-a din Postul Mare, a Sfintei Cruci, pe 1 august şi pe 14 septembrie, de Înălţarea Sfintei Cruci. Pentru osteneala depusă, părintele paroh Nicolae Capşa a primit din partea Arhiepiscopiei Iaşilor „Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei“. Satul Corni se află situat pe Măgura Cornilor (580 m), cel mai înalt deal din judeţul Neamţ, în comuna Bodeşti, la 18 kilometri distanţă de oraşul Piatra Neamţ. În apropiere se află Valea Albă, celebrul loc de bătălie al voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt.