În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Parastasul la 40 de zile de la trecerea la cele veşnice a părintelui Dragoş Păduraru
Duminică, 11 noiembrie 2018, la Biserica „Sfântul Nicolae” din Câmpulung Moldovenesc, după slujba Sfintei Liturghii, a fost oficiat parastasul rânduit la şase săptămâni de la trecerea la Domnul a fostului părinte slujitor şi paroh Dragoş Păduraru.
Preotul Dragoş Păduraru s-a născut la 24 iunie 1929 în Sinăuţii de Jos, lângă Siret, din părinţii Gheorghe şi Cleonica, fiind singurul băiat între surorile Viorica şi Lidia. După şcoala generală, a urmat cursurile Liceului „Ştefan cel Mare” din Suceava, iar în anul 1948 s-a înscris la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca, absolvind studiile de licenţă în 1952, la Sibiu. În 1952 s-a căsătorit cu tânăra învăţătoare Viorica Cătună, iar în toamna aceluiaşi an a fost hirotonit preot pe seama parohiei Poieni-Solca, punând în lucrare entuziasmul pastoral-misionar şi talentul administrativ-gospodăresc. În 1961 a fost numit secretar al Protoieriei Gura Humorului, iar în anul următor i s-a încredinţat şi funcţia de inspector bisericesc, dovedind vădite calităţi de misionar. Tot în 1962 este transferat ca preot la Voroneţ (parohie) şi muzeograf-ghid la mănăstirea ştefaniană.
În 1973 părintele Dragoş Păduraru a fost transferat la Parohia „Sfântul Nicolae” din Câmpulung Moldovenesc, slujind alături de preotul paroh George Antonescu, încredinţându-i-se, în anul 1977, funcţia de paroh, pe care a deţinut-o 32 de ani, până în octombrie 2009. Activitatea părintelui Dragoş la această parohie a fost deosebit de rodnică, aceasta desfăşurându-se unitar pe plan pastoral-misionar (părintele intensificând programul liturgic, predica şi cateheza, vizitele pastorale şi dialogul cu cei îndoielnici în credinţă); pe plan administrativ-gospodăresc (construind clădiri utile la biserică şi casele parohiale, modernizând Cimitirul „Ionei” şi construind aici biserică, capelă mortuară, sală praznicală şi utilităţi); pe plan social-filantropic, ajutându-i pe cei bolnavi şi neajutoraţi.
În vremuri noi, după Revoluţia din decembrie 1989, preotul Dragoş Păduraru s-a arătat de-a dreptul neobosit în activitatea sa. Pe lângă obligaţiile administrativ-contabile şi bisericeşti, a predat religia în şcoală copiilor, cu pasiune şi conştiinciozitate, învăţătura de credinţă creştină. Părintele Dragoş a fost ales consilier local al oraşului nostru, a activat cu mult folos în comitetul de reconstruire a Mănăstirii „Poiana Sihăstriei” - Rarău, a contribuit la amenajarea şi dotarea capelelor de la Spitalul de Psihiatrie şi Subunitatea de Pompieri aflate în perimetrul Parohiei „Sfântul Nicolae”, a avut iniţiativa şi binecuvântarea de a construi, împreună cu părintele profesor Nicolae Cojocaru, Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Bodea.
Ajuns la vârsta de 89 de ani, răpus de o suferinţă scurtă, dar intensă, părintele Dragoş Păduraru s-a stins din viaţa pământească în zorii zilei de 11 octombrie 2018, după ce a avut parte de mângâierea rugăciunilor şi de împărtăşirea cu Sfintele Taine prin dragostea frăţească a celor patru preoţi activi ai parohiei. În seara zilei de vineri, 12 octombrie, la catafalcul părintelui Dragoş s-a rugat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor, iar sâmbătă, după săvârşirea Sfintei Liturghii, un mare sobor de preoţi, în frunte cu părintele protoiereu Aurel Goraş, a săvârşit slujba specială de înmormântare, aşezându-i trupul la locul de odihnă pregătit, alături de doamna preoteasă Viorica.
Duminică, 11 noiembrie 2018, după slujba Sfintei Liturghii, a fost oficiat parastasul rânduit la şase săptămâni, familia îndoliată oferind celor prezenţi un praznic binecuvântat.