„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Patru ierarhi la hramul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi
Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi a fost cinstit de Biserica Ortodoxă Română pe data de 1 iulie. Cu acest prilej, Mănăstirea Bogdana din Rădăuţi şi-a sărbătorit hramul bisericii noi.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, şi Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord. Slujba arhierească a fost săvârşită în biserica mare a mănăstirii şi a reunit numeroşi credincioşi din municipiul Rădăuţi, dar şi din alte colţuri ale ţării. În cadrul Sfintei Liturghii, a fost oficiată şi o hirotonie în treapta de diacon.
În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Nicodim a evidenţiat virtuţile Sfântului Ierarh Leonte, în special dragostea pentru rugăciune şi preocuparea pentru faptele de milostenie: „Sfântul Leontie a împlinit toate felurile de rugăciune. L-a lăudat pe Dumnezeu în rugăciunea sa particulară, L-a lăudat pe Dumnezeu ori de câte ori a participat la cele şapte Sfinte Laude ale Bisericii. Sfântul Leontie îi mulţumea lui Dumnezeu, Sfântul Leontie a iubit Liturghia. S-a rugat în biserică pentru cei necăjiţi, pentru cei sărmani, pentru cei nevoiaşi; fost un om milostiv. Dragostea faţă de semeni ne ajută mult şi pe noi, atât în viaţa aceasta, dar şi la moştenirea Împărăţiei cerurilor".
La sărbătoarea hramului au participat şi copii din cadrul Aşezământului „Sfântul Leontie de la Rădăuţi", aceştia interpretând la chinonic un buchet de cântări religioase.
Biserica „Sfântul Ierarh Leontie" din Rădăuţi a fost ridicată în imediata apropiere a Mănăstirii Bogdana. Lucrările de construcţie, încheiate în 1998, au coincis şi cu finalizarea corpului de chilii. O parte din moaştele Sfântului Ierarh Leontie, păstrate în raclă de argint în mănăstirea veche, sunt puse spre închinare în biserica nouă, fiind cinstite de numeroşi pelerini în tot cursul anului. Stareţul Mănăstirii Bogdana este părintele arhimandrit Iustin Dragomir.