„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Preasfinţitul Damaschin a resfinţit Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Bivolărie - Vicovu de Sus
Sute de credincioşi din Bivolărie, dar şi din localităţile învecinate au participat duminică, 19 august 2018, la resfinţirea Bisericii cu hramul „Pogorărea Sfântului Duh”. Slujba de sfinţire a fost săvârşită de către Presfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.
Ierarhul a fost întâmpinat în centrul localităţii de primarul Gheorghe Schipor, după care, cu o trăsură precedată de călăreţi în straie tradiţionale, s-a mers până la biserică. Biserica din Bivolărie a fost adusă de la Gura Largului, comuna Poiana Teiului, judeţul Neamţ, deoarece se ridica lacul de acumulare de la Bicaz în 1959, fiind refăcută în Bivolărie în anul 1960, când a fost sfinţită. De-a lungul timpului, au fost efectuate mai multe lucrări de amenajare, s-a realizat pictura interioară, s-au construit casa parohială, casa praznicală, clopotniţa, altarul de vară şi altele, iar recent a fost refăcută Sfânta Masă din Altar.
După slujba de resfinţire, în paraclisul de vară s-a săvârşit Sfânta Liturghie de către un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu PS Damaschin Dorneanul, din soborul slujitor făcând parte şi preotul Gheorghe Calancea de la parohia Bilca, preotul Mircia Irina de la parohia Vicovu de Sus - Est.
În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, PS Damaschin a vorbit despre pilda tânărului bogat şi despre bucuria că Sfânta Masă a acestei biserici a fost refăcută şi sfinţită: „Tânărului care L-a întrebat ce să facă să dobândească viaţa veşnică Mântuitorul i-a zis: «Pentru tine, dacă vrei să fii desăvârşit, trebuie să te duci, să-ţi vinzi averea ta, s-o dai săracilor şi apoi să vii să-mi urmezi Mie». N-a putut să facă asta, s-a întors, a plecat, a uitat de întrebarea pe care a pus-o şi a rămas stăpân al averilor sale. În Evanghelia Sfântului Apostol Marcu, Mântuitorul zice: «Cât de greu vor intra în Împărăţia lui Dumnezeu cei ce se încred în bogăţiile lor». De ce? Pentru că el, nădejdea nu şi-o pune în Dumnezeu, ci în ceea ce a adunat. Nu atât ceea ce ai te opreşte să intri în Împărăţia lui Dumnezeu, ci ceea ce faci cu ceea ce ai, atitudinea pe care o ai tu cu cele pe care le-ai agonisit împrejurul tău... Să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru această sfântă slujbă pe care am săvârşit-o astăzi: reînnoirea Altarului acestei sfinte biserici dimpreună cu alte lucrări care s-au săvârşit în exterior şi interior, dar în principal Sfânta Masă, care a avut nevoie de intervenţie şi s-au re-înnoit acoperămintele, s-au pus din nou Sfinte Moaşte în piciorul Sfintei Mese. Dumnezeu să răsplătească osteneala tuturor, în primul rând osteneala părintelui Mircea şi osteneala părintelui Bogdan, să ne primească toată jertfa pe care au făcut-o ei, să ne răsplătească toată jertfa pe care aţi făcut-o dumneavoastră, fiecare cât şi cu ce a putut şi o rugăciune dacă aţi făcut pentru ca lucrurile să meargă bine aici este bine primită în faţa lui Dumnezeu”.