„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Preoţii din Huşi, aproape de cei în suferinţă
Sediul Protopopiatului Huşi a găzduit ieri, 20 octombrie 2016, o nouă acţiune de donare de sânge. Aceasta s-a desfăşurat prin implicarea Centrului de Transfuzie Sangvină Iaşi.
Biserica este mereu aproape de persoanele aflate în suferinţă, atât prin intermediul preoţilor misionari din spitale, cât şi prin diverse acţiuni filantropice deosebite. Slujitorii sfintelor altare sunt adesea primul „medic“ la care oamenii din satele uitate de lume apelează pentru a se curăţi de păcate şi pentru a primi alinare. Nu puţini sunt preoţii care poartă de grijă de bătrâni şi de cei singuri, din cauză că nu mai au pe nimeni care să-i ducă la un medic. Faptele acestea sunt adesea ştiute doar de Preabunul Dumnezeu şi de cei care primesc ajutor necondiţionat de la slujitorii Bisericii. La Huşi, judeţul Vaslui, s-a derulat ieri, 20 octombrie 2016, cea de-a patra ediţie a campaniei de donare de sânge, organizată cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor. „Campania a început în oraşul Huşi acum doi ani, la iniţiativa unui preot, care ne-a rugat să donăm sânge pentru o rudă apropiată care urma să fie operată. Întrucât atunci s-a strâns o cantitate de sânge importantă, ne-am hotărât să repetăm această acţiune. Astfel, împreună cu reprezentanţii Centrului de Transfuzii Iaşi, am stabilit ca o dată la şase luni să organizăm o vizită la sediul protoieriei noastre. Iniţiativa de a dona sânge de acum doi ani a fost foarte bună, pentru că întotdeauna când ajutăm un om la nevoie facem o faptă bună. Este mare nevoie de sânge la ora actuală. Am avut pe cineva în familie care a avut nevoie de sânge, iar pentru a aduna cantitatea necesară ne-a fost foarte greu“, a menţionat părintele Marius Cătălin Antohi, protopop al Protoieriei Huşi. Majoritatea celor care au donat sânge în cadrul campaniei sunt preoţi, campania bucurându-se şi de aportul credincioşilor din Huşi. Fiecare donator a primit bonuri de masă, o zi liberă de la serviciu şi a beneficiat de un set de analize minime. „Sângele înseamnă viaţă. Prin donare, noi oferim o părticică din viaţa noastră şi ajutăm pe cei ce sunt în nevoie. Biserica se implică permanent în viaţa oamenilor, iar prin intermediul ei vine harul de la Dumnezeu. Donarea de sânge este un act de milostenie pentru că facem un efort din partea noastră pentru celălalt“, a adăugat părintele protopop Marius Cătălin Antohi.