„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Prima întâlnire a Cercului misionar-pastoral „Sfânta Treime”
În ziua pomenirii Sfinţilor 40 de Mucenici din Sevastia, la Parohia „Înălţarea Domnului” - Copălău a avut loc prima întâlnire a Cercului misionar-pastoral „Sfânta Treime”. Din acest cerc fac parte parohiile Oneaga, Coşula, Pădureni, Supitca, Buda, Copălău I , Copălău II şi Cerbu.
Cu această ocazie s-au săvârşit Sfânta Liturghie şi Taina Sfântului Maslu.
Credincioşii s-au bucurat de slujirea preoţilor participanţi, de rugăciunile savârşite împreună, precum şi de cuvântul de învăţătură ţinut de pr. Mircea Piftor de la Parohia Pădureni, care a vorbit despre Patriarhul Nicodim Munteanu, despre viaţa şi activitatea sa, atât cea dinainte, cât şi după ce a ajuns Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, despre atitudinea sa faţă de popor şi cler: „Pe parcursul păstoririi sale, Patriarhul Nicodim Munteanu a fost preocupat de starea clerului de mir, de viaţa mănăstirească, de învăţământul teologic, de legăturile cu Bisericile Ortodoxe surori. Remarcabilă este şi activitatea sa culturală. Prin contribuţia sa, Patriarhul Nicodim se situează în fruntea celor mai importanţi teologi ai epocii sale. Alcătuind numeroase lucrări originale, făcând numeroase traduceri din literatura teologică rusă a secolului al XIX-lea şi începutul secolului următor, Patriarhul Nicodim va fi personalitatea cea mai de seamă a epocii sale”.