„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Priveghere arhierească la hramul Bisericii „Sf. Cuv. Antonie cel Mare“ din cartierul ieşean Nicolina
La slujba de seară săvârşită de IPS Mitropolit Teofan au participat stareţi şi preoţi din zona Iaşului, precum şi numeroşi credincioşi, care au umplut până la refuz locaşul de închinăciune. Răspunsurile la strană au fost date de membrii Corului „Byzantion“.
Ce ne învaţă Sfântul Antonie cel Mare
La final, în cuvântul de învăţătură, Mitropolitul Moldovei a subliniat câteva dintre învăţăturile Sfântului Cuvios Antonie: „Trei lucruri sunt importante în viaţa noastră, ne spune Sfântul Antonie cel Mare: să-L avem pe Dumnezeu în faţa ochilor noştri în orice clipă, să găsim mărturie în Scripturi pentru tot ceea ce grăim şi facem şi să nu ne mutăm prea degrabă din locurile unde vieţuim şi unde încercăm să ne găsim mântuirea. Fiecare dintre aceste trei îndemnuri este ca o rază care poate lumina viaţa omului - fie el călugăr sau vieţuitor în lume, pentru a înţelege rostul său. Cel care încearcă prin rugăciune şi cu inimă bună să simtă prezenţa lui Dumnezeu în orice clipă şi care încearcă să găsească răspunsuri la întrebările care îl frământă doar în Scripturi primeşte statornicie în dreapta credinţă, se înrădăcinează cu putere într-un loc pe care îl sfinţeşte, spaţiul acesta devenind în final loc de mântuire“.
Slujba arhierească s-a încheiat cu alocuţiunea părintelui paroh Ionel Roată: „Bucuria sărbătorii din acest an se împlineşte prin aceea că, în această seară, dincolo de profunzimea rugăciunilor şi dincolo de binecuvântările pe care le-am dobândit în timpul slujbei, am primit cu toţii o mare lecţie cu privire la cuvântul dat, pe care trebuie să-l respecţi. De ce spun acest lucru? Tocmai pentru că IPS Părinte Mitropolit, în ciuda programului încărcat şi a oaspeţilor din străinătate pe care trebuie să-i primească în aceste zile, şi-a respectat promisiunea făcută în anul 2014, anume că va sluji în parohia noastră în ziua în care hramul va cădea duminica. S-a împlinit anul acesta acest lucru şi odată cu el s-a împlinit şi promisiunea Părintelui Mitropolit, motiv pentru care îi mulţumim din suflet“.
Construcţia Bisericii „Sf. Cuv. Antonie cel Mare“ din cartierul ieşean Nicolina a început în anul 2003, cu sprijinul enoriaşilor Parohiei „Sfinţii Voievozi“ - Frumoasa, care s-a desfiinţat la 1 februarie 2002, pentru a se reînfiinţa Mănăstirea Frumoasa. Piatra de temelie a paraclisului-biserică „Sfântul Antonie cel Mare“ a fost pusă la 26 august 2003, iar la 28 septembrie, acelaşi an, a fost săvârşită prima Liturghie.