„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Proiect misionar în Parohia Chişcăreni, Protopopiatul Săveni
Copiii din Parohia Chişcăreni desfăşoară o serie de activităţi în cadrul Proiectului „Lumini ce nu se sting“. La finalul săptămânii trecute, la iniţiativa preotului paroh, a avut loc o acţiune de ecologizare intitulată „Iubim satul Chişcăreni“.
În Parohia Chişcăreni, Protopopiatul Săveni, judeţul Botoşani, se derulează în această perioadă Proiectul „Lumini ce nu se sting“. Acesta a fost iniţiat de preotul paroh Vasile Viorel Florea şi are două secţiuni. Prima secţiune se desfăşoară în cadrul Bisericii, sub denumirea „Tombola micului creştin“. La tombolă participă toţi copiii care vin la Sfânta Liturghie, extragerea finală urmând să aibă loc pe 6 decembrie 2015, zi de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae. Pe lângă numeroase daruri, copiii vor putea primi premii în bani, pentru a-şi putea cumpăra rechizite necesare studiului sau pentru a-i ajuta pe sărmanii din parohie. Cea de-a doua secţiune a proiectului a avut loc sâmbătă, 17 octombrie 2015, şi s-a intitulat „Iubim satul Chişcăreni“. În cadrul acţiunii, preotul paroh și copiii din parohie au strâns 80 de saci de gunoaie. Pentru a răsplăti activitatea de voluntariat, părintele paroh a oferit premii celor mai harnici dintre şcolari. „Prin acest proiect am dorit să-i conştientizăm pe oameni că noi trebuie să fim lumina lumii prin faptele noastre cele bune. Trebuie să ne străduim ca în această lume să lăsăm lumină în urma noastră“, a remarcat preotul paroh Vasile Florea. Acţiunea de ecologizare şi tombola din cadrul proiectului „Lumini ce nu se sting“ sunt iniţiate la câteva zile după ce Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a poposit în localitatea Chişcăreni. Astfel, pe 11 octombrie 2015, Preasfinţia Sa a sfinţit o troiţă, ridicată la iniţiativa preotului paroh, cu sprijinul credincioşilor. „Troiţa este chivotul din care pământul caută spre cer. Presfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a definit-o ca pe un «indicator spiritual» care ne arată calea şi sensul vieţii pământeşti către viaţa veşnică“, a relatat preotul paroh Vasile Florea.