„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Proiect social dedicat tinerilor cu boli terminale
Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a lansat joi, 18 februarie 2016, proiectul eparhial misionar pentru tineri cu implicaţii terapeutice medico-sociale şi spirituale cu numele „Păstrarea unui sens al vieţii în cazul tinerilor bolnavi de cancer“.
Proiectul „Păstrarea unui sens al vieţii în cazul tinerilor bolnavi de cancer“ se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, pentru a intensifica rolul Bisericii Ortodoxe în societate prin grija faţă de tineri şi educaţia lor. Proiectul a debutat joi, 18 februarie 2016, la Biserica „Naşterea Maicii Domnului“ din cartierul Mal din Oneşti, în prezenţa preoţilor din Protoieria Oneşti, a credincioşilor şi a tinerilor din liceele oraşului Oneşti. Preoţii şi credincioşii sunt îndemnaţi, prin proiectul de faţă şi alte programe ce încurajează actul milostiv şi caritabil, la solidaritate faţă de aceşti tineri prin iubirea jertfelnică arătată persoanelor aflate în suferinţă. Obiectivul general al proiectului eparhial misionar pentru tineri „Păstrarea unui sens al vieţii în cazul tinerilor bolnavi de cancer“ este creşterea capacităţii organizaţionale bisericeşti de a-şi dezvolta o viziune şi o raportare corectă din punct de vedere psiho-emoţional şi spiritual faţă de tinerii diagnosticaţi cu boli terminale. Scopul proiectului îl constituie săvârşirea unor servicii religioase şi acţiuni caritabile speciale, dedicate copiilor şi tinerilor cu cancer sau cu alte boli terminale, dovedind iubire jertfelnică şi solidaritate creştină faţă de aceste persoane aflate în suferinţă. În acest sens, preoţii şi credincioşii, în comuniune de rugăciune, vor oficia Acatistul Maicii Domnului - Pantanassa, vindecătoarea de cancer. După oficierea acestei rugăciuni, credincioşii vor avea posibilitatea de a sprijini un tânăr cu acest diagnostic, din oraşul lor sau din împrejurimi. Sprijinul va consta într-o sumă de bani ce poate ajuta bolnavul şi familia lui pentru achiziţionarea de medicamente sau materiale sanitare necesare. Proiectul se va derula în toate cele şase protopopiate din eparhie şi se va desfăşura după un program stabilit.