„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Proiectul educaţional „Poporul român s-a născut creştin“, la Petricani
Miercuri, 2 decembrie 2015, biserica Parohiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din comuna Petricani a găzduit proiectul educaţional interdisciplinar „Poporul român s-a născut creştin“.
Activitatea de comemorare a Zilei Naţionale s-a desfăşurat sub îndrumarea profesoarei de istorie Ana-Maria Lazăr şi a catedrei de religie din cadrul Liceului Tehnologic Petricani. Proiectul a constat în implicarea elevilor şi a profesorilor din cadrul liceului, dar şi a elevilor de la corul Seminarului Teologic „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamţ.
Activităţile proiectului au început cu o rugăciune, au continuat cu intonarea de către toţi participanţii a imnului naţional, după care a urmat susţinerea referatului intitulat „Poporul român s-a născut creştin“. Grupa preşcolarilor a susţinut un moment artistic intitulat „La mulţi ani, România!“, după care elevii seminarişti au cântat Colindul Sfântului Apostol Andrei.
Invitatul special al manifestărilor a fost pr. Filip Marian, misionar protopopesc, care i-a îndemnat pe ascultători să cinstească drapelul ţării, portul tradiţional şi pe înaintaşii noştri într-un mod mai vizibil şi responsabil. A urmat apoi un moment artistic susţinut de elevi ai Liceului Tehnologic Petricani, care au interpretat cântece patriotice.
Domnul Ionuţ Rotaru, directorul Liceului Tehnologic Petricani, i-a conştientizat pe ascultători cu privire la acest moment de comemorare a Zilei Naţionale, după care elevii seminarişti au cântat câteva colinde pentru a vesti bucuria Naşterii Domnului Iisus. La final, toţi participanţii au dansat hora unirii, simbol al unităţii naţionale. (Pr. prof. Constantin Cristian Andron)