„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Rugăciuni şi cântări la rândul Sfintei Parascheva
Pelerinii îşi manifestă în aceste zile evlavia faţă de Sfânta Cuvioasă Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei. Fără să ţină cont de vremea rece şi ploioasă, oamenii se aşază la rând cu multă credinţă ziua şi noaptea.
„Cântăm şi ne rugăm pentru a trece timpul mai uşor“, acestea sunt cuvintele unei doamne venite din judeţul Vaslui la Iaşi, alături de alţi pelerini, pentru a se închina la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Ploaia i-a udat şi frigul le-a îngheţat mâinile. „Am venit la Cuvioasa Maică Parascheva pentru a ne ruga să ne dea sănătate, ajutor şi izbăvire de necazuri. Suntem un grup de 50 de persoane din Parohia Raiu-Bădeni, judeţul Vaslui, şi am venit alături de preotul nostru paroh“, a declarat Antoneta Zonte. Dumitru Angheluţă are 80 de ani şi crede cu tărie că Sfânta îi dă putere şi îl îmbărbătează. Deşi am fost încercat de câteva probleme de sănătate, Sfânta Parascheva m-a ajutat cu rugăciunile ei. A venit la Iaşi împreună cu alţi membri ai familiei, crezând cu tărie în rugăciunile Cuvioasei. „Am fost operat de mai multe ori, dar de fiecare dată Dumnezeu, prin rugăciunile Sfintei, m-a ajutat“, a mărturisit cu emoţie bătrânul. Mulţi dintre cei care şi-au îndreptat paşii spre capitala Moldovei nu au „rezistat“ să nu vină la Sfântă. „Dumnezeu ne-a ajutat să ajungem la Iaşi şi ne bucurăm din suflet. Nu suntem vrednici pentru cât face Sfânta Parascheva pentru noi. Trebuie să ne alegem modele din rândul sfinţilor. Nu am venit la Sfânta pentru ceva anume, pentru că avem parte de minuni în fiecare zi. Chiar acum este o minune că, deşi este vreme rece, nu bate vântul. Ne gândim că sunt oameni bolnavi care nu pot, dar ar vrea să vină la Cuvioasa. Noi ne rugăm şi pentru ei şi aducem cu noi gândurile lor“, a subliniat Iuliana Severin din Bacău. I-am lăsat pe cei aflaţi la rând să-şi continue paşii spre sfinţii bineplăcuţi lui Dumnezeu. Rugăciunile şi cântările lor au fost în cele din urmă răsplătite de harul şi de binecuvântarea primite de la cei ce au urmat Mântuitorului Hristos prin viaţa şi faptele lor minunate.