„Zis-a Domnul: Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați; dați și vi se va da; turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată,
„Să învăţăm de la femeile mironosiţe să-i preţuim pe oameni”
În Duminica a III-a după Paşti, a Mironosiţelor (12 mai 2019), Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Nigoteşti, comuna Vadu Moldovei, Protopopiatul Fălticeni, judeţul Suceava.
Sfânta Liturghie a fost oficiată în Biserica cu hramurile „Izvorul Tămăduirii” şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Mesteceni de Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu protopopul de Fălticeni - părintele Ioan Adrian Dulgheriu, cu părintele arhimandrit Iustin Dragomir - stareţul mănăstirii Bogdana Rădăuţi, cu protosinghelul Metodie Atomei - stareţul Mănăstirii Broşteni Drăguşeni şi cu părintele Petrică Răileanu - preot paroh al Parohiei Nigoteşti. Răspunsurile liturgice au fost date de corurile parohiilor din Bogdăneşti şi Nigoteşti.
În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, PS Părinte Damaschin Dorneanul a spus: „Să învăţăm de la femeile mironosiţe să-i preţuim pe oameni, să-i cinstim şi să nu ne schimbăm atât de uşor. Ţineţi minte, femeile mironosiţe nu s-au lepădat de Dumnezeu atunci când acest Dumnezeu nu le mai putea face nimic, nu le mai putea înmulţi pâinile, nu le putea înmulţi peştii, când minuni nu mai putea face, pentru că era pe cruce. Nici ele nu credeau că va învia Domnul Iisus Hristos, căci s-au dus ca să-L stropească ca pe un mort cu miruri, dar, cu toate acestea, au continuat să-L iubească, să-L preţuiască şi să-L cinstească chiar şi după moarte. Fiţi oameni cinstitori, fiţi oameni care-i preţuiesc pe cel de lângă, fiţi oameni care vedeţi mai întâi binele din cel care stă în faţa dumneavoastră. Trebuie ca binele din aproapele nostru să-l preţuim, să-l cinstim şi, dacă putem, să facem şi o rugăciune ca relele din el, dar mai întâi relele din mine să se ducă, să se spele şi să se şteargă. Cum zicem noi: «Cele bune să se adune, cele rele să se spele», cele rele din mine, cele rele din familiile noastre, cele rele dintre rudenii, dintre vecini, cele rele să se spele, că atunci vine bucuria şi liniştea şi în suflet, şi în familie şi între semeni, şi în lume„.
După oficierea Sfintei Liturghii arhiereşti a fost săvârşită slujba de sfinţire a noii case de prăznuire, situată în curtea locaşului de cult. Pentru osteneala depusă la zidirea şi înfrumuseţarea casei de prăznuire, mai multor credincioşi, între care Vasile Tîmpescu, Costel Daniloaia, Dan Pricop şi Vasile Luca, le-au fost înmânate diplome de merit.