„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
„Să ne trăim viaţa în dragoste unii faţă de alţii“
În Duminica a doua a Triodului, Parohia Cotârgaşi - Broşteni, păstorită de pr. paroh Nicolae Dolgu, l-a avut ca oaspete pe Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care a slujit Sfânta Liturghie în Biserica cu hramul „Sfântul Gheorghe“.
Conform obiceiului din Bucovina, ierarhul a fost primit în sunet de trâmbiţă şi dangăt de clopote şi întâmpinat cu flori, pâine şi sare. La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi şi copii, îmbrăcaţi în frumoasele costume populare specifice locului. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de elevi ai Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ. În cadrul Sfintei Liturghii, IPS Părinte Pimen a săvârşit o hirotonie întru diacon.
„Să ne trăim viaţa în dragoste unii faţă de alţii, în iertare şi mai ales în cumpătare. Peste puţin timp începe Sfântul şi Marele Post, care reprezintă vreme de pocăinţă. Cântările şi slujbele de la strană deja ne amintesc şi ne îndeamnă spre pocăinţă, adică părăsirea păcatului şi strădania de a împlini poruncile lui Dumnezeu“, a spus Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în cuvântul de învăţătură.
Sărbătoarea comunităţii din Cotârgaşi s-a încheiat cu o agapă, oferită de comitetul parohial.
Biserica „Sfântul Gheorghe“ din Cotârgaşi, situată aproape în centrul localităţii, este singurul locaş de cult de mir din zonă. Pe lângă acest hram istoric, satul şi-a dorit-o drept ocrotitoare şi pe Cuvioasa Parascheva. În imediata apropiere a localităţii, astăzi considerată cartier al oraşului Broşteni, se află şi Mănăstirea ortodoxă Peştele. Biserica de zid a trecut prin numeroase lucrări de restaurare. Având o vechime de peste 100 de ani, ea a fost ridicată în 1920, înlocuind un locaş ortodox din lemn din anul 1860, care a ars şi din care a rămas doar piatra Sfântului Altar. Târnosirea s-a făcut în anul 1960, atunci când s-a încheiat şi pictura interioară. Sfântul locaş este înălţat din piatră şi cărămidă, păstrând în ansamblul său stilul moldovenesc. La exterior, ocniţele sunt lucrate în mozaic. Între construcţiile anexe ale bisericii se numără şi casa socială, ajunsă în stadiul final. Aici sunt prevăzute spaţii care adăpostesc biblioteca parohiei, sala de conferinţe, câteva camere pentru pelerini, casa mortuară şi prăznicarul. Clopotniţa se află inclusă în noua clădire.