„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Săptămâna „Ferdinand 150“ la Bacău
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Colegiul „Ferdinand I“ Bacău organizează Săptămâna „Ferdinand 150“.
În perioada 20-24 noiembrie 2017, Colegiul „Ferdinand I“ Bacău organizează Săptămâna „Ferdinand 150“. Activităţile şcolare, culturale şi religioase sunt prilejuite de împlinirea a 150 de ani de existenţă a instituţiei şcolare. Manifestările Săptămânii „Ferdinand 150“ vor debuta, după cum a menţionat pentru site-ul Eparhiei Romanului şi Bacăului coordonatorul evenimentului, părintele profesor Bogdan Neacşu, luni, 20 noiembrie, cu un eveniment cultural- duhovnicesc. De la ora 9:00, se va oficia slujba de Te Deum de către IPS Ioachim, iar apoi va avea loc conferinţa „Tinerii între libertate şi responsabilitate“, susţinută de diaconul lect. dr. Sorin Mihalache. De la ora 11:00, se va desfăşura concertul educativ susţinut de Filarmonica „Mihail Jora“ din Bacău. Printre unităţile şcolare din judeţ şi din ţară, Colegiul Naţional „Ferdinand I“ se bucură de un renume de excepţie, ca urmare a unei evoluţii în timp, de-a lungul a 150 ani de existenţă, în care şi-a conturat identitatea. Şcoala a consacrat o tradiţie de mare valoare şi de performanţă, care a hrănit generaţii de adolescenţi, ca o garanţie a reuşitei în viaţă. Este drumul parcurs de Gimnaziul clasic din 1867 la Colegiul Naţional de astăzi. În existenţa sa, gimnaziul, liceul şi apoi Colegiul „Ferdinand I“ a avut şi are ca profesori oameni de mare prestigiu cultural şi academic. Chiar şi o înşiruire succintă nu poate exclude numele unor personalităţi precum: Garabet Ibrăileanu, D.D. Pătrăşcanu, Gheorghe Dima, Vasile Pârvan, Nicolae Corivan, Lascăr Veniamin, Panait Topliceanu, Grigore Haralambie Grandea s.a. Prin pasiunea cu care şi-au îndeplinit misiunea de dascăli, au contribuit esenţial la formarea multor generaţii, între care se regăsesc atât de mulţi foşti elevi.