În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Săptămâna pentru familie, la Iaşi
Săptămâna pentru familie a debutat luni, 30 mai 2016, cu primul atelier, intitulat „Mama şi tatăl în familia tradiţională“, moderat de Cristina Elena Sturzu, trainer autorizat CNFPA, manager şi coordonator de proiecte în cadrul Asociaţiei „Steluţe pe pământ“, coordonator şi moderator de activităţi cu tineri şi copii în domeniul dezvoltării personale şi al comunicării.
În cadrul primitor oferit de Librăria Cărtureşti din Palas Mall, participanţii au împărtăşit temeri şi dorinţe privind creşterea copiilor lor şi au conştientizat încrengătura de roluri pe care ni le asumăm în viaţa de zi cu zi, dinamica acestora şi neputinţa omenească firească de a le împlini la cote maxime. Participanţii au putut reflecta la ceea ce este (ne)important şi (ne)urgent în viaţă şi au conştientizat necesitatea unei pauze zilnice de 5 minute, în care să stăm cu noi înşine şi să medităm asupra vieţii noastre.
Participanţii au reflectat apoi la necesitatea existenţei unei ierarhii sănătoase în cadrul familiei. S-a constatat că o familie centrată pe copii va avea, în pofida bunelor sale intenţii, copii egoişti, nerăbdători, împovăraţi de aşteptările părinţilor, cărora la un moment dat ajung să nu le mai poată face faţă.
In final s-a discutat despre modelul de bărbat şi de femeie, de mamă şi tată în familia tradiţională.
Următorul atelier, intitulat „Tatăl în familia tradiţională“, a avut loc aseară, 31 mai 2016, la Librăria Cărtureşti din Palas Mall, fiind dedicat tăticilor şi viitorilor tătici, avându-l ca moderator pe diac. Sorin Adrian Mihalache.
Săptămâna pentru familie va continua astăzi, 1 iunie 2016, „Familia tradiţională, un dar pentru umanitate“, conferinţă susţinută de doamna profesor Cristina Gavriluţă, începând cu ora 18:00, în sala Juventus a Colegiului „Sfântul Nicolae“ din Iaşi, aflat lângă sediul Primăriei.
Activitatea va continua vineri, 3 iunie 2016, cu atelierul „Mama în familia tradiţională“, moderat de Alina Elisabeta Silvestru (se pot înscrie doar mămici sau viitoare mămici).
Înscrierea la ateliere se face trimiţând un mesaj la adresa asociatiafamiliatraditionala@gmail.com cu următoarele date: nume şi prenume/vârsta, nr. de telefon, nr. de copii/vârsta, atelierul dorit. Participarea la ateliere este gratuită, iar confirmarea înscrierii o veţi primi prin sms.