„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Sărbătoare în Parohia Slătioara
Credincioşii din localitatea suceveană Slătioara s-au bucurat duminica trecută de vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Ierarhul a slujit în această comunitate cu prilejul sărbătoririi celui de-al treilea hram al locaşului de cult, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.
În ziua sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Slătioara, Protopopiatul Fălticeni. Slujirea arhierească a fost prilejuită de hramul locaşului de cult ocrotit de Împăraţii întocmai cu Apostolii.
Sfânta Liturghie a fost săvârşită în biserica mare a parohiei, iar răspunsurile la strană au fost oferite de corul satului, dirijat de presbitera Elena Bostan. Majoritatea sătenilor prezenţi în biserică au purtat costume naţionale, împodobind prin ţinuta lor frumuseţea sărbătorii.
„Sfântul Împărat Constantin cel Mare, observând viaţa creştinilor şi auzind cuvintele Sfintei Evanghelii, alături de alte motive pe care Dumnezeu le ştie, s-a botezat la creştinism. Deşi a făcut acest lucru târziu, marele împărat a înţeles purtarea de grijă a lui Dumnezeu", a spus IPS Arhiepiscop Pimen în cuvântul de învăţătură. La final, ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaş.
Biserica parohială din Slătioara este un locaş ortodox, ridicat prin munca voluntară a preoţilor şi credincioşilor din sat şi din comună Râşca. Piatră de temelie a fost aşezată în 11 septembrie 1980, iar biserica a fost târnosită în 11 septembrie 1988. Sfântul locaş este aşezat sub ocrotirea a trei sărbători; hramul bisericii vechi - Sfinţii Arhangheli - sărbătoarea Sfinţii Trei Ierarhi şi prăznuirea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Biserica este pictată în interior, iar pe bolta pronaosului se află redată imaginea a 20 din mănăstirile importante ale Bucovinei. Exteriorul locaşului este împodobit cu ornamentaţie similară Mănăstirii „Sfinţii Trei Ierarhi" din Iaşi. Parohul Bisericii Slătioara este părintele Vasile Bostan.